Stepanov võib tervise tõttu karjääri lõpetada

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti koondises 89 kohtumist pidanud Andrei Stepanov jooksis koondise eest viimati väljakule 28. mail.
Eesti koondises 89 kohtumist pidanud Andrei Stepanov jooksis koondise eest viimati väljakule 28. mail. Foto: Toomas Huik

Aastaid Eesti jalgpallikoondises kindlalt keskkaitses seisnud Andrei Stepanov võttis suvel aja maha ning loodab aasta lõpuks jõuda selgusele, kas jätkata jalgpallurina või mitte. Viimasel ajal on Stepanovit seganud terviseprobleemid ja mullusel hooajal mängis ta valuvaigistite toel.

«Praegu on minu jaoks ebamäärane olukord, et kas hakkan uuesti kõrgel tasemel mängima või mitte. Kõik see on seotud ka viimaste aastate terviseprobleemidega. Peab vaatama, kas tahan veel tervist rikkuda,» rääkis Stepanov. «Vahepeal olen ka mõne Eesti klubiga koos trenni teinud. Praegu hoian ennast vormis aga individuaalselt. Talvel vaatab, kuidas tervis on ja kas organism on välja puhanud.»

Palju vigastusi

Seega on olemas võimalus, et keskkaitsja mängud professionaalsel tasemel on mängitud. «See pole välistatud, kuid päris kindlalt veel seda väita ka ei saa,» sõnas ta.

Viimati käis Stepanov ametlikus kohtumises platsil 28. mail, kui Eesti

koondis kohtus Austrias

EM-finaalturniiriks valmistunud Ukrainaga ning vastu tuli võtta 0:4 kaotus. Klubijalgpalli mängis ta kevadeni Küprose kõrgliigas Limassoli Arise

ridades.

«Olen viimastel aastatel olnud palju vigastatud ja viimasel aastal mängisin ainult valuvaigistite toel. See ongi minu jaoks suur

küsimärk. Sellises olukorras ei saa ma jalgpallist enam seda naudingut ja ma ei tunne ennast füüsiliselt hästi,» avaldas Stepanov, kes ei soovinud täpsustada, mis talle muret teeb.

«See on selline märkamatu probleem, mis on endast siiski tunda andnud. Kui tahan veel aasta-

paar-kolm mängida, siis kindlasti suurenevad need mured veelgi. Praegu veedan rohkem aega perega ja puhkan,» lisas ta.

«Olen viimastel aastatel olnud palju vigastatud ja viimasel aastal mängisin ainult valuvaigistite toel.»

Suvel tehti Stepanovile Küproselt mõned pakkumised, kuid mitmel põhjusel neist asja ei saanud. Hetkel pole ta ennast enam klubiotsingutega ka vaevanud. «Ma ei jahtinud suurt raha, tahtsin lihtsalt head mängimisvõimalust ja Küprosel on need olemas. Esmalt tehti pakkumine, kuid ma ei teinud otsust piisavalt kiiresti. Augusti lõpus oli uus variant, kuid siis olin otsustanud talveni puhata,» märkis Stepanov. «Austus enda vastu on mul olemas ja kui ma tahan veel mängida, siis pean seda tegema korralikul tasemel. Taset ei tahaks väga alla lasta.»

Raske olukord

Seega, tulevikus näiteks Eesti liigas mängimine kõne alla ei tule? «Arvan, et see ei ole välistatud, kuid ikkagi vähetõenäoline,» tunnistas ta.

Lisaks enda vormis hoidmisele on Stepanov viimasel ajal aidanud jõudumööda teisi jalgpallureid ka nende klubiotsingutel. «Ma vaikselt vaatan ringi, mis Eesti jalgpallis toimub. Üritan omadest kogemustest aidata ja siinse jalgpalli kasuks midagi ära teha. Midagi täpsemalt ma sellest rääkida ei tahaks,» sõnas keskkaitsja.

«Novembri lõpuks või detsembri alguseks peaks minu jaoks asi selge olema, kas jätkata profijalgpallurina või mingi muu ametiga. Psühholoogiliselt on see raske olukord ja iga sportlane kahtleb, et mida teha,» rääkis 2004. aastal Eesti parimaks jalgpalluriks valitud Stepanov. «Kui näen, et olen suuteline mängima, siis teen seda. Kui tervis aga piirab, siis olen piisavalt haritud ja kontaktidega inimene, et endale mingi muu töö leida.»

ANDREI STEPANOV

Sünniaeg: 16.03.1979

Positsioon: keskkaitsja

Mänge koondises: 89

Klubikarjäär:

1996–1998 TVMK

1998–1999 Lelle

2000–2003 FC Flora

2004–2006 Moskva Torpedo (Venemaa)

2007–2008 Himki (Venemaa)

2009 Watford (Inglismaa)

2009–2010 Bakuu Neftši

2010 Himki (Venemaa)

2011 FC Gomel (Valgevene)

2012 Limassoli Aris (Küpros)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles