Valerie Adams sai kätte kauaoodatud olümpiakulla

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valerie Adams (vasakult), Nadežda Ostaptšuk ja Jevgenia Kolodko. Nüüd sai Adams kätte oma kauaoodatud kulla.
Valerie Adams (vasakult), Nadežda Ostaptšuk ja Jevgenia Kolodko. Nüüd sai Adams kätte oma kauaoodatud kulla. Foto: SCANPIX

Londoni olümpial kuldmedali võitmise järel positiivse dopinguproovi andnud Valgevene kuulitõukaja Nadežda Ostaptšuk pidi oma kullast loobuma ja selle sai esialgu teiseks jäänud uus-meremaalanna Valerie Adams.

Täna sai Adams kodumaal Aucklandis toimunud piduliku tseremoonia käigus oma kuldmedali kätte, vahendab ajaleht The New Zealand Herald.

«Tänan Uus-Meremaa rahvast toetuse eest. Te uskusite minusse jäägitult. Teen sporti teie ja oma kodumaa pärast,» rääkis Adams medali kättesaamisel.

Ostaptšuk Valgevene antidopingukomiteelt vaid aastase võistluskeelu. 31-aastane Ostaptšuk sai tavapärasest kaheaastasest karistusest poole lühema võistluskeelu seetõttu, et tema treener Aleksandr Jefimov tunnistas end süüdi – nimelt olevat ta steroide salaja hoolealuse toidu sisse seganud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles