Beckenbauer: kaitsjad ei tohiks penalteid lüüa

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mats Hummels (15) vaatab, kuidas väravavaht tema ebaõnnestunud löögi tõrjub.
Mats Hummels (15) vaatab, kuidas väravavaht tema ebaõnnestunud löögi tõrjub. Foto: SCANPIX

Jalgpalli Meistrite liiga eilses kohtumises Dortmundi Borussia ja Amsterdami Ajaxi vahel oli 0:0 seisul hea võimalus Dortmundi kaitse tugitalal Mats Hummelsil oma meeskond juhtima viia, kuid ta eksis 11 meetri karistuslöögil.

Hummels on viimastel hooaegadel olnud Dortmundi põhiline penaltilööja, kuid pärast eilset eksimust ütles Saksamaa jalgpallilegend Franz Beckenbauer, et tema ei paneks kunagi kaitsjat penaltit lööma. «Ma alati imestan, kui kaitsja läheb ja proovib lüüa. Mina paneksin mõne tehnilisema mängija sellist vastutust kandma,» vahendab Bild 67-aastase Beckenbaueri sõnu. «Ma oleks (Mario) Götzel või (Marco) Reusil selle löögi lasknud sooritada.»

58. minutil penaltil eksinud Hummelsi õnneks suutis Dortmund siiski kohtumise võita, sest kolm minutit enne mängu lõppu lõi 1:0 võiduvärava Robert Lewandowski.

«Ta päästis mind täna,» tunnustas Hummels meeskonnakaaslast. «Tahtsin lüüa värava keskele lati alla, kuid pall lendas hoopis madalalt alla paremale. See oli üks väga halb penalti.»

Vaata kohtumise tipphetki

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles