NHLi klubi asepresident nimetas mängijaid kariloomadeks ja sai veerand miljonit dollarit trahvi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Detroit Red Wingsi meeskonna asepresidendi Jim Devellano süütu võrdlus tõi talle kaasa suure rahatrahvi.
Detroit Red Wingsi meeskonna asepresidendi Jim Devellano süütu võrdlus tõi talle kaasa suure rahatrahvi. Foto: SCANPIX

Tööseisaku tõttu vaevleva jäähokiliiga NHLi tippklubi Detroit Red Wingsi asepresident Jim Devellano võrdles intervjuus mängijaid kariloomadega ja sai selle eest liigalt veerand miljonit dollarit trahvi.

«Keskmisel inimesel on seda kõike raskevõitu mõista, aga ütleme siis nii: omanikud on põhimõtteliselt nagu rantšopidajad ning mängijad – nagu ka mina – on loomakari. Rantšo kuulub omanikele ja nad lasevad mängijatel seal süüa. Nii on alati olnud ja nii see ka alatiseks jääb. Ning omanikud ei kavatse lihtsalt lasta ametiühingul ennast lükata-tõmmata. Seda ei juhtu,» kirjeldas Devellano valitsevat olukorda Island Sports Review’le.

Liiga rakendas seepeale aga reeglit, mille kohaselt mängijad ja ametiisikud ei tohi kriitilisi arvamusi avaldada. «Detroit Red Wingsi juhatus ja liiga on ühel nõul, et Jim Devellano kommentaarid on ühtaegu kohatud, reeglitevastased ja lubamatud. Need pole konstruktiivsed ega aita läbirääkimistele mingil moel kaasa,» lausus NHLi asekomissar Bill Daly ametlikus avalduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles