Tõusud ja mõõnad, kuid jälle finaal

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi (paremal) pidi Souli turniiri finaalis tunnistama Caroline Wozniacki      kindlat paremust. Kanepi jaoks oli see tänavu kolmas finaalmäng.
Kaia Kanepi (paremal) pidi Souli turniiri finaalis tunnistama Caroline Wozniacki kindlat paremust. Kanepi jaoks oli see tänavu kolmas finaalmäng. Foto: AFP/SCANPIX

Tänavu kolmandat korda WTA turniiri finaali jõudnud Kaia Kanepi sel aastal kolmandat võidukarikat õhku tõsta ei saanud.  

«Minu tänavune hooaeg on vigastuste tõttu kulgenud tõusude ja mõõnadega. Samas oli eelmine aasta samasugune ning kogu minu karjäär on kulgenud tõusude ja mõõnadega,» tunnistas Souli turniiril finaali jõudnud Eesti edukaim tennisist Kaia Kanepi. «Selles ei ole minu jaoks midagi uut ja ma olen sellega harjunud.»

Kolmekuulise vigastuspausi järel taas võistluskarussellile naasnud Kanepi pakkus kohe poolehoidjatele häid esitusi, kui jõudis Soulis toimunud 500 000 USA dollari suuruse auhinnafondiga turniiril finaali. Esikohamatš kõige paremini siiski ei sujunud ning endine maailma esireket, Taanit esindav Caroline Wozniacki võttis 6:1, 6:0 võidu.

Parim mäng teises ringis

Enne Souli mõõduvõttu viimati juuni alguses Prantsusmaa lahtistel väljakul käinud eestlanna sai Lõuna-Koreas finaali jõudmisega väga suure koormuse ning see andis ka tunda.

«Kogu minu karjäär on kulgenud tõusude ja mõõnadega.»

«Jalad olid töntsid, kõik oli kange – nagu vanainimesel! Käisin massaažis, loodan, et enam hullemaks ikka ei lähe. See on päris naljakas, sest tegin ju enne turniiri ikka korralikult trenni, aga siin jäid kohe pärast teise ringi tunniajast mängu tuhar ja säär valusaks. Võistlusmäng on ikka hoopis midagi muud kui treeningukoormus,» märkis Kanepi oma kodulehel. «Tundsin, et pärast teise ringi mängu hakkasin iga järgmise päevaga kehvemini mängima. Ma ise tundsin, et teise ringi mängu mängisin siin kõige paremini. Üldiselt olen väga rahul, et turniir nii läks.»

Seega otsis ka eestlanna erinevaid võimalusi, et ennast kohtumiseks paremini valmis seada ning nii võis finaalis näha Kanepit kandmas sääriseid. «Sääred on valusad ja säärised hoiavad, et jalad nii kiiresti ära ei väsiks. Mulle need täitsa meeldivad, ma mängin homme (täna – toim) ka nendega,» põhjendas eestlanna, kes laupäevases poolfinaalis alistas tulemusega 6:4, 2:6, 6:4 USAd esindava usbekitari Varvara Lapchenko. «Olen kokkuvõttes väga rahul, et kohe esimesel turniiril sain päris palju mängida.»

Karjääri seitsmes finaal

Kuigi Kanepi on viimasel ajal heidelnud traumadega, on eestlanna tulemused olnud väga head. Nii oli Souli turniir tänavu juba kolmas, kus ta on finaali jõudnud, seejuures Brisbane’is ja Estorilis sai eestlanna pea kohale tõsta ka võidukarika. Mullu oktoobris jõudis Kanepi ka Moskva WTA turniiril finaali – niisiis oli see viimase aasta aja jooksul juba neljas kord võidu eest heidelda.

Karjääri jooksul oli Souli turniir eestlannale aga seitsmes, kus ta sellisel tasemel esikohamatšini jõudnud. Seejuures on tänavu esimene aasta, kui Kanepi on jõudnud rohkem kui ühte finaali.

2012. aastal on Eesti esireket osalenud nüüdseks kümnel turniiril ning seni on tal kirjas 24 võitu ja kaheksa kaotust ehk eestlanna võiduprotsendiks on väga hea 75.

Kanepi jätkab mängudega juba täna, kui ta alustab Tokyos toimuvat 2 168 400 USA dollari suuruse auhinnafondiga Toray Pan Pacificu turniiri. Avaringis läheb ta vastamisi hispaanlanna Silvia Soler-Espinosaga (WTA 78.), kellega ta on varasemalt kohtunud kolmel korral. Eestlanna ainus võit tänase vastase üle pärineb 2009. aastast, kui tema võidunumbrid olid Marbellas 6:4, 6:2.

Kanepi ja Soler-Espinosa kohtumine peetakse täna kaheksandal väljakul ning tennisistid ei tule väljakule Eesti aja järgi mitte enne kella 10.00 (kohalik aeg 16.00). «Loodan, et Tokyos on täna mäng õhtupoole ja saab rohkem puhata,» avaldas Eesti esireket ­eile ­lootust.

Mullu suutis Kanepi Tokyos teha Eesti tenniseajalugu, kui alistas kaheksandikfinaalis Wozniacki – toona hoidis Taani esindaja veel maailma edetabelis esireketi kohta. Siiski langes Kanepi mullu juba järgmises ringis konkurentsist, kui jäi alla Agnieszka Radwanskale.

Caroline Wozniacki praegu edukuselt neljas

Souli tenniseturniiri finaalis Kaia Kanepile (WTA 16.) kindlalt koha kätte näidanud endine maailma esireket Caroline Wozniacki (WTA 11.) sai Lõuna-Koreas tähistada oma karjääri 19. WTA turniirivõitu.

22-aastane Taanit esindav Wozniacki pole seni võitnud küll veel ühtegi individuaalset suure slämmi karikat, kuid see-eest on ta üks praeguse aja edukamaid naistennisiste. Nii on tegevmängijatest suutnud Wozniackist rohkem WTA tiitleid noppida vaid õed Serena ja Venus Williams ning venelanna Maria Šarapova. Nimetatud kolmikul on ette näidata vastavalt 45, 43 ja 25 esikohta. Läbi ­aegade parimate ede­tabelis troonib selles arvestuses tipus 167 turniirivõiduga Martina Navratilova.

«Tahan oma praegust edu nautida ja olla positiivne. Mõtlen praegu eelkõige sellest. Minu eesmärgiks on ennast tulevaks aastaks taas korralikult üles töötada ning loodetavasti aitavad need tulemused sellele kaasa, et ma suudaksin taas näidata oma parimat tennist,» tunnistas nüüdseks maailma edetabelis esikohalt 11. positsioonile langenud Wozniacki WTA kodulehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles