Kangur otsib Sienas oma kohta

Peep Pahv
, Sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti koondise kapten Kristjan Kangur ei tea veel, milliseks kujuneb tema roll Sienas.
Eesti koondise kapten Kristjan Kangur ei tea veel, milliseks kujuneb tema roll Sienas. Foto: Peeter Langovits

Itaalia tippklubis Siena Montepaschi palliv Kristjan Kangur sai hooaja esimeses tiitlimängus platsile vaid nappideks minutiteks.

«Kogu klubi on siin tõesti väga professionaalsel tasemel, kõiksugu asjamehi ja abilisi on nii palju, et pole veel jõudnud kõikide nimesidki meelde jätta,» rääkis Itaalias Sienas palliv Kristjan Kangur. «Vähemalt praegu valitseb meeskonnas ka hea õhkkond – kõik on sõbralikud. Tavaliselt tekivad ju pinged ja tülid siis, kui hakatakse kaotama.»

Laupäeva õhtul saigi Siena hooaja esimeses karikamängus Bennet Cantu käest lüüa 73:80. Kanguri panus piirdus nelja minuti, kolme punkti ja kahe vaheltlõikega. Kuigi näitajad olid korralikud, ei leitud talle rohkem mänguminuteid.

«Juba treeningutel on näha, et mängus ei lubata mingi läbu, kõik peab käima nii, nagu ette öeldakse.»

«Olin Viktor Sanikidze vahetusmees. Ta mängis väga hästi ning treeneril polnudki mingit põhjust teda välja võtta,» selgitas Kangur ja tõrjus arvamuse, et eestlasele oleks kasulikum, kui tema kohal ees olev grusiin mängiks pisut kahvatumalt.

«Mänge on palju ja graafik tihe, küll me jõuame kõik mängida. Pealegi saab meid ka koos kasutada.»

Tundmatu USA

Kangur ei teadnud, milliseks tema roll meeskonnas kujuneb, peatreener Luca Banchiga pole ta nendel teemadel veel vestelnud. Mängujoonise põhjal eeldab ta, et temalt oodatakse mängu laiali tõmbamist – maakeeli tähendab see seda, et Kangur peab ennast sättima kolmese joone taha ja sellega ka vastaste ühe pika korvi alt välja tooma.

Kindel on aga see, et suurt isetegevust ei saa ta platsil ette võtta. «Juba treeningutel on näha, et mängus ei lubata mingi läbu, kõik peab käima nii, nagu ette öeldakse,» selgitas Kangur Siena stiili. «Tegelikult oleme teinud vaid kolm tõsist trenni, ülejäänud kordadel oli rohkem viskamine ja taktika. Seepärast pole treeningute stiilist veel selget aimu saanud.»

Sienas oma elamist sisustavat Kangurit ootab tänavu sügisel veel üks uus kogemus – klubi sõidab võistlusturneele USAsse, kus kohtutakse NBA klubidega. «Nendest mängudest ei oskagi midagi oodata – seal mängitakse ju hoopis teistsugust korvpalli, enamik tegevusest käib üks ühe vastu. Ma ei kujuta ettegi, kuidas seal näiteks kaitses tegutseda. Huvitav on see aga kindlasti,» mõtiskles Kangur.  

Vene treenib üksinda

Meie teine «itaallane» Janar Talts osales laupäeval kontrollmängus Astana Tigersi vastu ja aitas oma koduklubi Varese 83:65 võidule. Taltsi arvele kanti 11 punkti, millega ta oli oma meeskonnas resultatiivsuselt kolmas mees. Eile hilisõhtul kohtus Varese Berliini ALBAga.

Leedus ootab oma saatus Eesti koondise ääremängija Siim-sander Vene. Kuulsa Kaunase Žalgirisega lepingut omav mees antakse mõnda teise klubisse rendile. Väidetavalt on läbirääkimised jõudmas lõppjärku, ent enne lepingu allkirjastamist ei lubata tal mõne meeskonna treeningutel osaleda. «Teen trenni üksinda, eratreeneri juhendamisel,» märkis Vene.

Rumeenias Clju-Napocas palliv Reinar Hallik viskas laupäeval lõppenud võidukas kontrollkohtumises kaheksa punkti ja sai kätte kuus lauapalli. Paar päeva varem andis ta klubi koduleheküljel intervjuu, kus väitis, et ootab algavalt hooajalt väga palju.

«Ootused on väga kõrged – mulle ei meeldi kaotada, seepärast soovin võita palju mänge Rumeenia meistrisarjas ja karikavõistlustel,» rääkis ta.

«Tean, et meil on Rumeenia üks tugevamaid meeskondi. Agent rääkis, et selles klubis hoolitsetakse hästi mängijate eest ja siin on vägevad fännid. Ma pole varem peatreener Niksa Bav­ceviciga koos töötanud, kuid tean, et ta on Euroopas kõrgelt hinnatud treener.» 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles