Olümpiavõitja süüdistab suusalegend Juha Mietot dopingu tarvitamises

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juha Mieto
Juha Mieto Foto: hs.fi

Peagi esilinastuvas Soome dokumentaalfilmis «Sini-valge vale» väidab tõstmise olümpiavõitja Kaarlo Kangasniemi, et legendaarne suusataja Juha Mieto küsis temalt nõu keelatud ainete kasutamise kohta.

Kangasnimi sõnul küsis Mieto temalt 1975. aastal nõu anaboolsete steroidide kasutamise kohta, vahendab MTV3. Kangasniemi väidete kohaselt tarvitas Mieto tol ajal päevas 5 milligrammi keelatud ainet dianabol.

Olümpiamängudelt karjääri jooksul viis medalit võitnud Mieto lükkab süüdistused ümber. «See on täielik utoopia. Ma pole mitte kunagi temaga nendest asjadest rääkinud,» lausus Mieto MTV3 vahendusel.

Endine suusataja ei oska Kangasniemi avaldusele ühest põhjust leida. «Raske öelda, mis selle põhjuseks on. Ehk on see tingitud kadedusest, kuid kindlalt ma seda öelda ei oska.»

1968. aastal tõstmises olümpiavõitjaks kroonitud Kangasniemi on hiljem dopingu tarvitamist tunnistanud. Samas polnud anaboolsed steroidid veel 1968. aasta olümpial keelatud ainete nimekirjas.

Samas dokfilmis süüdistatakse ka Itaalia suusalegendi Manuela di Centat EPO tarvitamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles