Ahjupera loodab koondisekutse toel end tööandjale tõestada

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jarmo Ahjupera sai valikmängudeks taas koondisekutse.
Jarmo Ahjupera sai valikmängudeks taas koondisekutse. Foto: Raigo Pajula

Eesti jalgpallikoondise ründaja Jarmo Ahjupera, kelle peatreener Tarmo Rüütli MM-valikmängudeks Ungari ja Andorraga taas koondisesse kutsus, on langenud koduklubis Györi ETOs pingimeheks. Ahjupera loodab siiski, et tal õnnestub peagi tagasi põhirivistusse murda ning koondisemängud annaksid selleks hea võimaluse.

«Meeldiv üllatus,» sõnas viimati suvisel Balti turniiril Eestit esindanud Ahjupera, kellel 18 koondisemängus väravatearve veel avamata, kutse kohta tagasihoidlikult. Györis põhikoosseisust väljajäämise taga tema sõnul aga mingit suurt müstikat ei ole. «Hooaeg algas mitte just kõige paremate tulemustega ja treener tegi muudatused. Pärast seda on meeskond võidukas olnud ja praegu pole muutusteks põhjust,» lausus ta. «Meeskonnas on kolm ründajat, treener eelistab praegu teist kahte meest.»

Eestlane on saanud mänguaega duublis. «Kolm mängu olen kaasa teinud ja kaks väravat ka löönud. Mänguga võin muidu rahule jääda, aga duubli tase on duubli tase, tuleb ennast ikka põhirivistuses näidata. Võtan päeva korraga, ega muud, kui tuleb kõvasti trenni teha ja ennast tõestada,» lausus ta.

28-aastane Ahjupera veetis eelmise hooaja lõpus õnnestunud laenuperioodi teises kõrgliigameeskonnas FC Ujpestis, kus tema arvele jäi 14 mänguga kaheksa tabamust. Augusti lõpul käis ta aga enne üleminekuakna sulgumist koos klubikaaslase Linas Pilibaitisega testimas Saksamaa 2. Bundesliga ehk esiliiga klubi Regensburgi juures. Tõsi, ründaja sõnul polnud see väga tõsiseltvõetav käik. «Sõitsime sinna vaid päevaks ja mängisime ühe treeningmängu. Sealt käis suur hulk mängijaid läbi ja ega ma olegi sealt mingit õiget tagasisidet saanud,» nentis ta.

Eestlase enda hinnangul võis Györi klubi proovida teda viimasel võimalusel maha müüa, sest tema leping lõpeb suvel. «Samas on juttu olnud, et nad mõtlevad mulle uue lepingu pakkumisele, aga midagi lauale pandud veel ei ole,» sõnas ta.

Järgmises MM-valikmängus 12. oktoobril Lilleküla staadionile saabuva Ungari koondise kaks esimest kohtumist uues valiksarjas olid eri äärmustest – kõigepealt alistati võõrsil 5:0 alagrupi autsaider Andorra, seejärel kaotati aga kodus 1:4 soosikule Hollandile. Ahjupera hindab neid küll heaks, ent siiski igati jõukohaseks vastaseks. «Ungari on võib-olla nõks nõrgem kui Rumeenia, aga korralik meeskond,» võrdleb ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles