Sõber loodab euromängu kaotusest kasu lõigata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Renato Lindmets (palliga).
Renato Lindmets (palliga). Foto: Meelis Meilbaum /Virumaa Teataja

«Tükk aega pole oma poistega nii kõva meeskonna vastu mänginud! Võrreldes kontrollmängudes vastaseks olnud Soome klubidega oli selge tasemevahe,» tõdes Rakvere Tarva peatreener Andres Sõber. Suur mees oli pintsaku seljast heitnud ning tema triiksärk oli higist läbimärg. Pingutusest polnud aga kasu – Tarvas kaotas oma ajaloo esimeses eurosarja kohtumises Türgi keskmikuks arvatud Bursa Tofasele 76:106.

Kuigi esimesel poolajal polnud Tarva kaotusseis ülemäära suur, olid ohu märgid õhus – esimese poolajaga lasti endale visata 56 punkti, mida on palju. Nii nagu Tofase spordiklubi – nii nimetas külalisi teadustaja – peatreeneri Ahmet Caki arvates viskas liiga palju ka 47 silma kogunud Tarvas.

Teisel poolajal tõmbas Türgi klubi kaitseliinid tihedamaks ja seni hästi tabanud Tarva pallurid hakkasid üha rohkem eksima. Tofase mängijad jätkasid aga samal ajal viskepidu. «Me ei jäänud avapoolajal oma mänguga rahule, vastased viskasid esimesel poolajal hästi. Teisele poolajale tulime väga enesekindlalt ning suutsime näidata tunduvalt paremat mängu,» lausus 28 punktiga Türgi klubi parimaks kerkinud Joshua Heytvelt. 210 sentimeetri pikkune mees oli ka see, kes Tofase mängu kolmestega algusest peale käima tõmbas.

«Meil oli kokkulepe, et teeme alguses vead ära ega lase vastaseid viskele, ent ei saanud sellega hakkama,» nentis Sõber. «Esimene poolaeg oli siiski täiesti korralik. Teisel poolajal saime ka vahepeal hea kaitse peale, aga lõpus vajusime ära. Vaatamata sellele olen rahul, usun, et hooaja jooksul on sellest kohtumisest palju kasu.»

Tarva kapteni Reimo Tamme hinnangul eksis meeskond kaitses liiga palju ning vastane kasutas enamiku apsakaist ära. «Eksimused võisid tulla sellest, et tegemist on alles hooaja algusega. Peame kaitse üle vaatama ja oma mängu Balti karikaturniiril lihvima,» arutles ta. «Kas meid just päris jõuga ära suruti, aga vastas oli ikka väga hea klassiga meeskond. Mõnes olukorras kippusime ise kiirustama ja vastane lahendas vasturünnakutel oma olukorrad hästi ära. Nende tabamused röövisid meilt emotsiooni.»

Kuigi meeskond kaotas, sai Sõber mõnest mängijast selgema pildi. Näiteks seni kahvatult tegutsenud lätlasest tsenter Raitis Grafs ja ameeriklasest tagamees Clarence Jackson suutsid meeskonnale kasulikud olla.

«Grafs on meile vajalik ja tänase pealt on hea edasi minna. Jackson on siin oldud ajaga muutunud – alguses oli ta väga rõõmsameelne, nüüd aga liiga tõsine. Ta on hea mängija, ent meie stiiliga kohanemine võtab aega,» hindas Sõber mängijaid. «Samas olid seni hästi mänginud Renato Lindmets ja Maris Laksa kahvatud ja ka Juris Umbraško ei pannud tiheda kaitse vastu viskeid sisse.»

Tofase liidri Heyvelti sõnul teadsid nad täpselt, kuidas Tarva vastu tegutseda ja keda rohkem valvata. «Uurisime enne kohtumist Tarva meeskonna tausta ning saime väga palju erinevat infot, vaatasime üle ka mõned videod,» rääkis ta. «Osa meist arvas, et tegemist ei ole väga tugeva meeskonnaga, kuid samas teised pidasid väga heaks tiimiks. See oli meile teada, et visata nad oskavad.»

Euro Challenge’i sarja eelringi korduskohtumine peetakse tuleval teisipäeval Türgis. Sõber ütles, et sõidab kohtumisele hea meelega. «Esiteks saab lennukiga kaugele sõita. Teiseks saab Türki. Kolmandaks saab veel ka ühe hea mängu,» loetles ta endale omasel muhedal moel. «Kui mul oleks paar meest juures, oleks võinud nendega ka kodus mängida – täiesti võidetav meeskond. Nende treener värises ju enne mängu nagu haavaleht, aga eks ta on alles noor kutt ka.»

Euro Challenge’i eelring

Rakvere Tarvas – Bursa Tofas 76:106

Tarvas: Jackson 17, Tamm 13+6 rs, Grafs 12, Lindmets 8, Laksa 8, Umbraško 8, Saks 4, Metsalu 2, Pilk 2, Tribuntsov 2.

Tofas: Heytvelt 28, Burtt 20, Elonu 14, Altintig 11, Nichols 9, Sipahi 7, Ruzic 6, Geyik 5, Koc 4, Dokuyan 2.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles