Prantsusmaa valitsevat meistrit kahtlustatakse kokkuleppemängus

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Montpellier' mängija Joel Abati on hetkel üks väheseid, kes soostunud kokkuleppemängude kahtlustuse osas kommentaare jagama.
Endine Montpellier' mängija Joel Abati on hetkel üks väheseid, kes soostunud kokkuleppemängude kahtlustuse osas kommentaare jagama. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa valitsevat käsipallimeistrit Montpellier' meeskond kahtlustatakse kokkuleppemängus, mis peeti maikuus.

Viimasel neljal aastal meistriks kroonitud Montpellier kaotas 12. mail üllatuslikult Cesson Sevigne'i klubile ning Reutersi anonüümsust palunud allika sõnul ongi just see mäng uurimise all. Klubi, alaliit ja liiga juhtkond ei soostunud väidet kommenteerima.

Endine Montpellier' mängija ja nüüd piirkonna spordielu eest vastutav ametnik Joel Abati, kes tuli nelja aasta eest ka olümpiavõitjaks, leiab aga, et kui kahtlused peaksid tõesteks osutuma, raputab see riigi käsipallielu märkimisväärselt. «Mitte midagi sellist poleks osanud ette kujutadagi. Praegu tuleb aga siiski säilitada süütuse presumptsiooni,» manitses ta.

Montpellier' ridades mängib mitu olümpiavõitjat, teiste seas ka mullu Prantsusmaa aasta sportlaseks nimetatud Nikola Karabatic.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles