City noormängija: minu pihta sülitati ja mu jalanõud lõigati pooleks

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Guidetti
John Guidetti Foto: SCANPIX

Äsja Inglismaa jalgpalliklubi Manchester Cityga uue nelja-aastase lepingu allkirjastanud Rootsi koondise ründaja John Guidetti tunnistas, et kui ta Inglismaa suurklubiga liitus, tuli tal üle elada üsna keeruline üleminekuperiood.

Skandinaavia üheks andekamaks nooreks ründajaks peetav 20-aastase Guidetti viis Manchester Citysse 2008. aastal toonane City peatreener Sven-Göran Eriksson. Guidetti tunnistas jutusaates «Skavlan», et sattus täiesti teistsugusesse keskkonda, kui ta oli harjunud, vahendab Aftonbladet.

«Rootsis kõik armastavad teineteist ja rõõmustavad, kui keegi lööb värava, aga siin on kõik teistmoodi,» rääkis Guidetti. «Tead, et kõik ei löö siin läbi. Esimesel treeningul ei sööda keegi sulle palli ja kui sa ei saa palli, ei saa sa ka tõestada, et oled hea mängija.»

Treeningutel tõrjumine polnud aga sugugi ainus viis, kuidas Guidettit alguses kiusati. «Minu pihta sülitati,» avaldas ta. «Kord võtsid tiimikaaslased mu jalgpallisaapad ära, lõikasid need pooleks ja viskasid prügikasti. Ja kui mul perekond esimest korda külas käis, rääkisid nad neist nende kuuldes halvasti, sest nad polnud piisavalt targad, et teada, et skandinaavlased oskavad inglise keelt.»

Giudetti rääkis, et pole kartnud enda eest seista. «Olen nii Kolo Touré’le kui Patrick Vieirale öelnud, et minuga niimoodi ei räägita,» lausus eelmisel aastal Hollandis Feyenoordis laenul olnud ja 23 kohtumisega 20 väravat löönud Guidetti.

Guidetti jäi tänavuselt EM-finaalturniirilt toidumürgituse tõttu kõrvale ning terviseprobleemid segasid teda kogu suve, nüüd on aga noormees taas treenimas. «Lähen trenni. Imeline on ärgata igal hommikul teadmisega, et kuulud Inglismaa meistermeeskonda, mis on maailma üks paremaid klubisid,» kirjutas Guidetti täna hommikul Twitterisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles