Esiliigasse langenud Blackburni peatreener lahkus viimaks ametist

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Blackburn Roversi peatreener Steve Kean lahkus ametist.
Blackburn Roversi peatreener Steve Kean lahkus ametist. Foto: SCANPIX

Inglismaa jalgpalliklubi Blackburn Roversi peatreener Steve Kean, kelle juhendamisel meeskond langes käesolevaks hooajaks meistriliigast esiliigasse, pani ameti maha.

Fännide seas ebapopulaarse Keani lahkumist nõuti häälekalt juba siis, kui meeskond alles kõrgliigasse püsimajäämise eest võitles. Kean teataski nüüd, et lahkumisotsus tuli sunnitult. Samas on Guardiani andmetel selle taga põhjus, et klubi omanikud üritasid enne tänast liigamängu Charltoniga peatreenerile selgeks teha, millised mehed peaksid algkoosseisus olema.

Kanaliha tootmisega tegelev India kompanii Venky's ostis Roversi kahe aasta eest ja kuulutas, et plaan on klubi nelja aastaga Meistrite liiga kohale viia, kuid tegelikkus osutus hoopis raskemaks. Toona Sam Allardyce'i asemel ametisse nimetatud Keani on kriitilisemad poolehoidjad nimetanud ka omanike hüpiknukuks. Siiski on Blackburn esiliigahooaega alustanud korralikult - seitsme vooru järel hoitakse 14 punktiga kolmandat kohta.

Keani asendajatena on välja käidud endiste Blackburni mängijate Tim Sherwoodi ja Alan Sheareri nimi. Esimene teeb hetkel treeneritööd Tottenham Hotspuri juures, teine töötab BBC teleeksperdina. Charltoni vastu juhendab meeskonda senine abitreener Eric Black.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles