Kevin Korjus: mõni nädalavahetus võiks ka viperusteta mööduda

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Korjus.
Kevin Korjus. Foto: Liis Treimann

Vormel-Renault 3.5 sarja Prantsusmaa etapil eile Paul Ricardi ringrajal võimsat sõitu teinud ja viimaselt stardikohalt lõpuks kaheksandaks kerkinud Kevin Korjus kiitis põnevat võistlust, kuid avaldas samas kahjutunnet, et tal ei õnnestu ühtegi võistlust ilma tehnikaviperusteta läbida.

«Laupäevane ajasõit oleks võinud parem olla – pidurid jukerdasid ja ma polnud ise ka parimas vormis,» vahendab Korjuse koduleht tema sõnu. «Sõit ise oli üsna hea, püüdsin lõpuosas [Robin] Frijnsi ja [Nico] Mülleri kinni, aga ei suutnud mööduda, ehkki olin neist selgelt kiirem. Vihma sadas nii hullult, et ma lihtsalt ei näinud nende taga sõites mitte midagi.

Pühapäevane ajasõit algas hästi, aga siis hakkas mootor vahele jätma. Katkestasin oma kiire ringi ja pöörasin uuesti boksi lootuses, et meeskond suudab vea korda teha. Teisel katsel oli soojendusring okei, aga esimese kiire ringi lõpus hakkas mootor uuesti puterdama. Seekord ei keeranud ma boksi, kuid siis suri mootor täiesti välja. Kahju, sest auto oli hea ja oleksin võinud tipule väga lähedal olla,» kirjeldas Korjus.

«Sõit ise oli aga mega. Sain hea stardi ja möödusin enne avakurvi paarist autost. Siis tegi keegi spinni, kõik pidurdasid ja miskipärast hakkas mu autol mootori väljasuretamise vastane süsteem tööle. Algul ma ei taibanud, mis lahti, püüdsin mitu korda sidurit vajutada, aga midagi ei juhtunud. Vahetasin käigu alla – ikka ei midagi. Alles teise allavahetusega lülitus süsteem välja, aga selleks hetkeks olin juba 25. kohal, eelmisest mehest ligi kolm sekundit maas.

Seejärel tegin aga hulga möödasõite ja olin sõidu teises pooles sisuliselt kiireim mees rajal. Ringiajad paranesid asfaldi kuivades ja oleksin kindlasti suutnud võistluste kiireima ringi sõita, kui mul oleks kahel viimasel ringil tühi rada ees olnud.

Tuju on pärast seda nädalavahetust igatahes positiivne, aga samas on kahju, et meil ei õnnestu mitte ühelgi päeval ilma probleemideta hakkama saada,» lõpetas Korjus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles