Heiki Nabi püsib Saksamaa Bundesligas võidulainel

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiki Nabi
Heiki Nabi Foto: Liis Treimann

Londoni olümpial raskekaalus hõbemedali võitnud kreeka-rooma maadleja Heiki Nabi hooaeg ei ole kaugelt veel, lõppenud ta on juba teist aastat võistlemas Saksamaa Bundesligas KSV AE Köllerbach ridades.

Nabi on tänavu Bundesligas maadelnud kaotuseta, olles võitnud kolm matši. Esimeses kohtumises võitis ta punktidega 3:0 Saksamaa esindajat Ricardo Melzi (2007 juunioride EMi 3. koht), teises kohtumises samuti punktidega 3:0 Saksamaa esindajat Felix Radingeri (2012 Saksamaa meistrivõistlustel 3. koht).

Oma kolmandas kohtumises võitis Nabi üleeile punktidega 3:0 Türgi päritolu Saksamaad esindavat maadlejat Coskun Efet, kes võitis 2010. aastal juunioride MMil pronksi.

Nabi on Bundesligas võistlustules ka selle nädala kolmapäeval ja laupäeval.

Bundesliga I liigas maadleb 16 klubi, mis tähendab, et igal nädalavahetusel toimub loosimise käigus kahe klubi vaheline kohtumine, kus igas kehakaalus on mõlemal klubil esindatud üks maadleja.

Bundesligasse on koondunud paljud maailmas tituleeritud maadlejaid umbes 26 riigist. Reeglite poolest erinevad Bundesliga reeglid seetõttu, et kui rahvusvahelistel võistlustel piisab kahe poolaja võidust matsi võitmiseks ning kolmas poolaeg tuleb ainult siis, kui kummalgi maadlejal on üks poolaja võit, siis Bundesligas tuleb võita järjest mitte kaks, vaid kolm poolaega, mis tähendab, et kui maadlejad on võrdsed, võidakse maadelda kokku viis poolaega (iga poolaeg 2 minutit).

Eesti maadlejad on ka varem Bundesligas võistelnud, tuntumatest on seal maadelnud Toomas Proovel, Vello Pärnpuu, Helger Hallik, Kristjan Press, Anar Zeinalov. Sel aastal maadleb eestlastest veel Bundesliga klubi ASV Nendingen ridades Eerik Aps.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles