Tabasalus selgus söerajasõidu Eesti meister

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ken Viidas (esiplaanil)
Ken Viidas (esiplaanil) Foto: Peeter Lumiste

Laupäeval toimus Tabasalus Ranna Speedway mototrekil Eesti käesoleva aasta mootorrataste söerajasõidu ehk speedway meistrivõistluste 4. etapp, kus Eesti meistritiitli pälvis Ken Viidas.

Kuna mitmed Eesti sõitjad vigastuste tõttu või muudel põhjustel osaleda ei saanud, oli kutsutud väljaspool meistrivõistluste arvestust konkurentsi pakkuma ka viis Soome sportlast. Neist nimekaimaks oli selle aasta pika treki ehk liivarajasõidu MM-võistluste 11. mees Aki Pekka Mustonen.

Kuigi Soome ei kuulu just valitsevate speedway-maade hulka, on nimetatud alal seal pikaajalised ja katkematud traditsioonid. Samas kui meil peeti pärast pea 20-aastast «varjusurmas» olekut taas esimesed võistlused alles möödunud aastal.

Nagu eeldada võis, hakkasid alates esimestest sõitudest domineerima põhjanaabrid. Ainus, kes neile arvestatavat vastupanu suutis osutada, oli meie kiireim Ken Viidas – esimeses eelsõidus Soome meistrivõistluste 12. koha omaniku Jiri Niemineni vastu jäi tal võidust vaid väga vähe puudu.

Viimases eelsõidus Viidas paraku kukkus ning edasine võitlus finaalikoha eest muutus saadud vigastuse tõttu võimatuks. Esimeses poolfinaalis näitas kiiret sõitu ja saavutas teise koha Martin Kimmel.  Tänu stabiilsele esinemisele eelsõitudes oli kogutud punktisumma piisav ja koht finaalis igati teenitud.

Finaalis Kimmel soomlaste ülekaalu vastu ei saanud – Mustonen pani oma paremuse kindlalt maksma, võites oma noorema venna Jesse Mustoneni ja Niemineni ees.

Neljandana lõpetanud Kimmelile kuulusid aga etapivõitja 25 punkti ning tänu sellele ka Eesti meistrivõistluste pronksmedal. Eesti meistriks tuli vaatamata ebaõnnestumisele Viidas, hõbemedal läheb Margus Mandrele.

Külalisvõistlejate osalemine andis esmase ettekujutuse tasemevahe suurusest ja osutas vajadusele viia järgmise aasta meistrivõistlused läbi lahtistena.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles