Taaramäe nädalavahetuse võistlustest: lapsepõlv tuli meelde

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe Kambja sügiskrossil.
Rein Taaramäe Kambja sügiskrossil. Foto: Rein Taaramäe blogi

Maanteesõidu hooaja lõpetanud Cofidise proff Rein Taaramäe paneb end kodumaal proovile rattakrossis, läinud nädalavahetusel osales ta Haanja 100 maratonil, Kambja sügiskrossil ja sügiskrossi Tartu meistrivõistlustel.

«Vinge nädalavahetus maha peetud, laupäeval kimasin siis Haanja 100 maratoni, kus aga väga vingelt ei läinud. 100 km asemel sain sõita vaid 23 km, sest velol läks kett puruks, võib-olla oligi parem, et nii juhtus, sest ees oleks oodanud veel neli tundi võidusõitu, kuid selle esimese tunnigagi suutsin kolm korda suure hoo pealt kõhuli panna ning kaks korda metsas vastu puud sõita,» arutles Taaramäe omablogis aadressil paf.com. «Et Võrumaa metsades hakkama saada, tuleks ikka vastavalt valmistuda. Huvitav, mitu korda ma siis purna oleks pannud kui veel neli tundi sõitma oleks pidanud?»

«Samal päeval kimasin veel Kambja sügiskrossi, Haanja start oli kell 9, aga juba kell 10 istusin mina autosse ning Kambja kross algas alles kell 15, nii et oli aega Tartu koju minna, pesemas käia, süüa ja niisama lebotadagi. Kambjas startisin Cyclocrossi rattaga, ilgelt mõnus, ratas kerge, hea läbivusega, üliheade profikummidega (Dugast) ning super heade maantee jooksudega, kõik kokku tegi see ratta väga püssiks,» jätkas Taaramäe. «Kahjuks Kambjas hästi ei läinud, enamuse sõidust olin Austa taga väikse vahega, aga viimasel ringil suutsin end kokku võtta ja temast mööduda, kuid 800 m enne lõppu tuli kurvis esijooksult liimitav kumm maha ja panin jälle pikali ning kaotasin sellega ka võidusõidu, kuid parandasin vea järgmisel päeval Tartu meistrivõistlustel sügiskrossis, kus võitsin Austa ees umbes 5 minutiga.»

«Üli äge nädlavahetus, lapsepõlv tuli meelde…viimati kihutasin sügiskrosse aastal 2005 ning viimast korda cyclo rattaga aastal 2001, cyclo velo on endiselt käe sees, lapsepõlves omandatud oskused polnud kuhugi kadunud,» lõpetas Taaramäe.

Taaramäe kavatseb krossi sõita ka sel ning järgmisel nädalavahetusel, osaledes etappidel Elvas, Viljandis, Tallinnas ning Karksi-Nuias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles