Kallim tunnistas, et on Karabatici eest tema mängudele panustanud

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luka Karabatici elukaaslane Jeny Priez.
Luka Karabatici elukaaslane Jeny Priez. Foto: SCANPIX

Kihlveoskandaali sattunud Prantsusmaa valitseva käsipallimeistri Montpellier’ kaotusmängule panustati kevadel prokuröri sõnul üle 87 000 euro, petuskeemi on segatud ka mängijate elukaaslased.

Viimasel neljal aastal meistriks kroonitud Montpellier kaotas 12. mail üllatuslikult Cesson Sevigne'i klubile ning kuna mängu ajal hakati tegema suuri panuseid Montpellier’ kaotuse peale, kahtlustab politsei kokkuleppemängu.

Prokuröri Brice Robini sõnul kahtlustatakse kihlveopettuses üheksat Montpellier’ mängijat, nende seas kahekordset olümpiavõitjat Nikola Karabaticit ja tema nooremat venda Lukat. Eilse seisuga viibisid endiselt vahi all 16 inimest, nende seas üheksa käsipallurit ja vendade Karabaticite elukaaslased, vahendab Reuters.

«Meil on väga suured kahtlused, et selles matšis rikuti ausa mängu reegleid,» sõnas prokurör pressikonverentsil. «Mõned mängijad on väga tihedalt seotud mänguritega ja seetõttu otsustas kohtunik nad vahi alla võtta.»

Prokurör Robin lisas, et Luka Karabatici kallim Jeny Priez tunnistas, et on oma elukaaslase palvel panuseid teinud. «Jeny Priez tunnistas, et on Luka Karabaticilt saadud rahaga panuseid teinud. Lisaks avaldas ta, kui palju raha Karabatic talle andis ja palju ta kihlveoga teenis,» rääkis Robin.

Robini sõnul panustati kahtlust äratanud mängule 87 880 eurot, mis on 40 korda kõrgem summa kui selliste matšide puhul tavaliselt.

Suurem osa panuseid tehti enam-vähem samal ajal ning 99,94 protsenti panustest tehti sellele, et raskustes olnud Cesson-Sevigne võidab esimese poolaja.

Prokuröri teatel keskendub uurimine üksnes mängijatele ja nende lähedastele, klubi juhtkond ja treenerid petuskeemiga seotud ei olnud. Mängijaid süüdistatakse korruptsioonis ja pettuses ning süüdimõistmisel ootab neid kuni viieaastane vanglakaristus ja 75 000 euro suurune rahatrahv.

Karabaticite advokaat avaldas eile, et mängijad tunnistavad, et on enda matšidele panustanud, kuid eitavad kokkuleppemängu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles