Skandaal Inglismaal: kolme jalgpallurit süüdistatakse kihlveopettustes

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti jalgpallurid teenisid keelatud viisil raha.
Briti jalgpallurid teenisid keelatud viisil raha. Foto: SCANPIX

Inglismaa kõrgliigaklubides mänginud ning praegu Ipswich Towni esindav ründaja Michael Chopra on üks üheksast inimesest, keda süüdistatakse hobuste võiduajamistega seotud kihlveopettustes.

Lisaks 28-aastasele Choprale said süüdistuse ka Nottingham Foresti poolkaitsja James Coppinger ning kunagine Manchester Unitedi kasvandik ja Inglismaa noortekoondise mängija Mark Wilson. Pettuse üheks võtmeisikuks oli 24-aastane džoki Andrew Heffernan, kes jagas ülejäänud osalistele keelatud infot selle kohta, millised võimalused tema hobusel jooksus on.

Süüdistuse kohaselt tegeleti pettusega ajavahemikus 2010. aasta 1. novembrist kuni 2011. aasta 31. märtsini. Samuti süüdistatakse Heffernani altkäemaksu võtmises ja vahendamises ning sihilikus ürituses oma võistlushobuste tulemustega manipuleerida. Süüdimõistmise korral ootab teda kuni kaheksa-aastane võistluskeeld, Chopra ja teised pettuse osalised kaotaksid aga õiguse vähemalt järgneva kolme aasta jooksul panuseid teha.

Chopra on varem tunnistanud, et vaevleb kihlveosõltuvuse küüsis ja on seetõttu kaotanud poolteist kuni kaks miljonit naela. Mullu käis ta Sporting Chance’i kliinikus ka selle vastu abi saamas. Daily Telegraphi sõnul on süüdistusest teadlik ka Inglismaa jalgpalliliit, kuid ootab enne võimalike sanktsioonide kasutuselevõtmist ära Briti ratsaspordinõukogu otsuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles