Hokiskandaal Rootsis: peatreener võrdles oma meeskonda Estonial hukkunutega

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Växjö peatreener Janne Karlsson oleks pidanud enne mõtlema ja siis ütlema.
Växjö peatreener Janne Karlsson oleks pidanud enne mõtlema ja siis ütlema. Foto: SCANPIX

Rootsis on puhkenud skandaal jäähoki kõrgliigas mängiva meeskonna Växjö peatreeneri Janne Karlssoni ümber, kes võrdles taktitundetult oma meeskonna olukorda parvlaeval Estonia hukkunutega.

Växjö sai eile viienda järjestikuse kaotuse, kui HV71 meeskonnale jäädi alla 1:4. Kümne vooru järel on klubil tabelis seitsme kaotuse kõrval vaid kolm võitu ja tabelis hoitakse eelviimast kohta. Karlsson valis situatsiooni iseloomustamiseks aga äärmusliku võrdluse. «Peame nüüd näitama, kui kanged mehed oleme – kas võitleme või anname alla. Seis on sama nagu Estonia uppumisel. Need, kes pääsesid, läksid üle laipade. Teised jäid nurka surema,» ütles Karlsson Aftonbladetile.

«Ma ei taha olla uppuva Estonia pardal. Praeguses seisus peame ise pinnale ujuma,» lisas ta. Ehkki Karlsson avaldas Växjö kodulehel ka kiirelt vabanduse, tõid tema väljaütlemised kaasa hulgaliselt teravaid reaktsioone – näiteks Estonialt pääsenud poliitik ja parlamendiliige Kent Härstedt nimetas neid sobimatuteks. «Sporti ei saa sellise katastroofiga võrrelda. Paljud inimesed leinavad ikka veel hukkunud sõpru,» kommenteeri Härstedt.

Parvlaev Estonia uppus tormisel Läänemerel 1994. aastal ööl vastu 28. septembrist, katastroofis kaotas elu 852 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles