Teigamägi: Eesti kergejõustik ei jää korralike võistlusteta

Peep Pahv
, Sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erich Teigamägi
Erich Teigamägi Foto: Peeter Langovits

Eesti Kergejõustikuliidu president Erich Teigamägi on veendunud, et vaatamata koduse Kuldliiga kohale kogunenud tumedatele pilvedele korraldatakse Eesti staadionidel võistlusi ka tuleval suvel.

«Millises formaadis ja mis võistlused, seda on veel vara öelda. Alaliit on igatahes valmis jõuproovide korraldamisse panustama, kuid selleks peab meil olema koostööpartner,» sõnas Teigamägi ja tunnistas, et Kuldliiga senise peakorraldaja Mati Lillialliku isikus on selliste võistlustega tegelemiseks igati sobiv inimene olemas.  «Küsimus on ka selles, kas võistlused peavad koonduma ühe sarja alla või organiseeritakse eraldi üritusi.»

Viimased seitse hooaega korraldas Lilliallik nimisponsori Bigbank toel kergejõustiku kodust Kuldliigat. Tänavuse hooaja järel otsustas aga finantsasutus koostöö jätkamisest loobuda. Suursponsorita ei näe Lilliallik võimalust sarjaga jätkata ning ta käis välja ka mõtte, et võib-olla tuleks vaheaasta Eesti kergejõustiku tervisele kasuks.

«Ma ei tahaks selle arvamusega täielikult nõustuda,» märkis Teigamägi, ent lisas, et mõneti jagab ta võistluse korraldaja kriitikat oma sportlaste vähese esindatuse kohta. «Oleme arutanud võimalust siduda alaliidu toetused võistlustel osalemisega – näen selles ühte hooba, kuidas motiveerida sportlasi rohkem võistlema.»

Kindel on aga see, et alaliit ei võta võistluste korraldamist oma õlule. Teigamäe sõnul organiseerivad nad aasta jooksul niigi palju erinevaid jõuproove ning praeguse inimeste arvu juures polevat nad rohkemaks suutelised.

Samal ajal kumas presidendi jutust läbi ka kindlus, et võistlustevaba suve pole ­oodata ning praegu tehakse tööd selle nimel, et leida koos Lilliallikuga jätkamiseks sobiv variant. «Oleme neid asju arutanud ja räägime ka edaspidi,» lausus Teigamägi. «Alaliit toetas Kuldliigat igal aastal soliidse summaga ja kavatseme seda teha ka tulevikus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles