Maasing alustas Portugali GP-d 14. kohaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sander Maasing
Sander Maasing Foto: Margus Ansu

Reedest pühapäevani sõidetava U23 Rahvuste karika Portugali osavõistluse avaetapi võitis taanlane Rasmus Guldhammer. Ainsa eestlasena sellel tuuril osalev Sander Maasing sai 14. koha.

Terve 112 kilomeetri pikkuse etapi jooksul püüti korduvalt peagrupist põgeneda, kuid rohkem kui minutilist vahet ei suutnud keegi sisse sõita, vahendab rattaprofid.com.

10 kilomeetrit enne finishit asunud kolmanda kategooria tõusu peal suutsid aga taanlane Guldhammer ja Luksemburgi koondise rattur Ben Gastauer teistelt eest ära sõita. Sander Maasing oli selles mäefinishis kolmas.

Viimasele kilomeetrile jõudes oli duo edu peagrupi ees veel 20 sekundit. Lõpuspurdis oli täna teravam profimeeskonnas Team Capinordic igapäevaselt leiba teeniv Guldhammer, Gastauer pidi leppima teise kohaga.

Peagrupp, mis jaotas omavahel kohad kolmandast 35ndani, kaotas võitjale 11 sekundit. UCI segameeskonna ridades sel tuuril sõitev 20-aastane Maasing ületas lõpujoone 14. positsioonil. Mäekuninga arvestuses on eestlane viies.

Laupäeval on tuuril kavas 113,6 kilomeetri pikkune etapp Castelo de Paiva - Paços de Ferreira. Tuuri võitja selgub pühapäeval.

Mullu esindas Eestit sellel U23 Rahvuste karika avaetapil Cofidise profiklubi rattur Rein Taaramäe, kes teenis kolme etapiga kaks etapivõitu ning oli kokkuvõttes kolmas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles