Kristal on teinud Tartu kardetud vastaseks

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Kristal
Marko Kristal Foto: Margus Ansu

Eesti jalgpallimeistrivõistluste kaheksa vooru järel on positiivseim üllataja Tartu Tammeka, kes asub 13 punktiga viiendal kohal. Teiste hulgas edestatakse aasta alguses üheks medalipretendendiks peetud Nõmme Kaljut. Tartlaste edu taga seisab paljuski hooaja alguses peatreeneriks nimetatud kunagine kogenud Eesti koondislane Marko Kristal.



«Mingeid kardinaalseid muudatusi pole ma teinud. Võtsin kaasa need teadmised, mis aastatega kogunenud,» märkis endine FC Levadia abijuhendaja Kristal.



Kuigi Tammeka koosneb enamasti noortest poistest, on suudetud peavalu valmistada märksa kogenumatele klubidele. Kaljule ja Florale kaotati tasavägised kohtumised 2:3, kuid viimases voorus saadi hakkama tõelise üllatuspommiga, kui tehti võõrsil väravateta viik Narva Transiga.



«Eks Trans ikka domineeris suurema osa, kuid ei saa öelda, et meil omi võimalusi polnud. Umbkaitses ei istunud ja korra lõime isegi posti,» kirjeldas Kristal.



Kogenud peatreener ei soovi aga kogu au ja hiilgust enesele võtta. Treener hoolitseb küll taktika ja häälestuse eest, kuid teadmised realiseerivad siiski 11 meest, kes väljakul palli taga ajavad. Hoolealustele jagus Kristalil aga ainult kiidusõnu.



«Midagi negatiivset ei saa küll öelda. Tiimis on hea fiiling. Kõik suhtuvad töösse tõsiselt ja näevad trennides vaeva,» kiitis Kristal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles