Tõnu Endrekson saabus Tallinnasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Endreksoni kojusaabumine Tallinna lennujaamas. Medalimeest embab abikaasa Grete.
Tõnu Endreksoni kojusaabumine Tallinna lennujaamas. Medalimeest embab abikaasa Grete. Foto: Toomas Huik

Teisipäeva pärastlõunal, siis kui Gerd Kanter heiteringi oli astunud, hakkas rahvas kogunema ka Tallinna lennujaama vanasse hoonesse. Pingsalt jälgiti nii fuajees kui ka kõrvalruumides Kanteri võistlust ning ühtlasi oodati olümpiahõbeda Tõnu Endreksoni kojusaabumist.

Veerand tundi pärast kella viite ta saabuski.

Rahvast oli kogunenud saja inimese ringis, kõik aplodeerisid, tunded olid ülevad. Poole vastuvõtu ajal sai selgeks, et Eestile on tulnud teinegi medal ning seekord kuldne.

Endrekson rõõmustas koos kogunenud rahvaga, eesotsas kultuuriminister Laine Jänese, rahandusminister Ivari Padari ning Eesti Panga presidendi Andres Lipstokiga.

«Suur aitäh selle vastuvõtu eest,» sõnas medalimees ning lisas lõbusalt: «Gerdile ütlesin, et saad ehk ilma minuta hakkama.»

Hiljem ütles Endrekson, et nelja aastane ettevalmistus on ta korralikult ära kurnanud, kuigi saavutatuga on mees ülimalt rahul. «Olen õnnelik ja nüüd juba väsinud,» tunnistas ta ning kinnitas, et pärast Euroopa Meistrivõistlusi septembris soovib ta aega maha võtta. «Loodan, et puhkan nüüd natukene. Tahan kergemalt võtta.»

Viimased päevad on möödunud olümpiahõbedal tunnetemöllus. Õnnitlusi sai sporditäht Pekingisse lausa nii rohkelt, et mobiilioperaator sulges ajutiselt kõnede vastuvõtu. «Nii piisavalt palju, et EMT lülitas vahepeal telefoni välja,» naeris Endrekson, kuid lisas, et võistleja emotsioone ei ületa miski. «Endal on vist kõige parem meel,» arutles ta.

Pärast ametlikku osa toodi Endreksonile sülemite kaupa lilli ning õnnitlusi jätkus pikaks ajaks. Sporditäht kanti hiljem õlgadel limusiini.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles