Kas Vettel suudab korrata Schumacheri efekti?

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Vettel (vasakul) ja Michael Schumacher
Sebastian Vettel (vasakul) ja Michael Schumacher Foto: SCANPIX

Neljakordne vormel-1 maailmameister Sebastian Vettel lahkub pärast pikka ja edukat perioodi Red Bullist ning liitub suure tõenäosusega juba järgmiseks hooajaks Ferrariga.

Ajaleht Bild kirjutab, et Ferrari loodab Vetteli abiga lõpetada meeskonna kuus aastat kestnud tiitlipõua. Meenutatakse, et 18 aastat tagasi oli Ferrari täielikus mudas, kuid just siis tõi meeskonda vajaliku pöörde sakslase Michael Schumacheri palkamine. Kas 27-aastane Vettel suudab Ferrari suuri ootusi täita, oleneb suuresti sellest, millise võistlusauto nad suudavad sakslasele ette valmistada. Vetteli Red Bulli kogemus peaks aitama tehnikutel masinat edasi arendada.

Schumacher moodustas koos toonase meeskonna bossi Jean Todtiga tõelise superduo ning vormelilegend tõi Ferrarile koguni viis MM-tiitlit ja 72 etapivõitu.

«Vettel viib Ferrarise oma Red Bulli kogemuse. Tehnikud näevad temas neljakordset maailmameistrit. Schumi saavutas palju, kuna ütles õigel hetkel: «Niimoodi lihtsalt ei saa!» Ferrari on hetkel samasuguses mudas nagu 18 aastat tagasi,» rääkis Niki Lauda Saksamaa meediale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles