Bianchiga juhtunud raske õnnetus muudab F1 sarja etappide reegleid

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jules Bianchi.
Jules Bianchi. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarjas otsustati möödunud hooaja järel muuta mõningate etappide toimumise reegleid.

Möödunud hooajal juhtus raske õnnetus Jules Bianchiga, kes kaotas oma masina üle kontrolli Jaapanis sõidetud etapi lõpus. Raja ääres toimetanud rajatraktorile otsa sõitnud Bianchi pole siiamaani õnnetusest taastunud ja kuna tegemist oli tõsise vahejuhtumise, muudeti algavaks F1 sarja hooajaks reegleid.

Reglemendi üheks muutmise põhjuseks oli asjaolu, et Bianchi õnnetuse esialgsel hindamisel peeti üheks põhjuseks asjaolu, et niigi kehvades ehk vihmastes tingimustes toimunud Suzuka ringraja etapil alustati stardiga liiga hilja ning nii oli etapi lõpuks ilm liiga hämar, et sõitjad oleksid saanud kõiki ohtusid adekvaatselt hinnata. Nüüd on seoses selle intsidendiga otsustatud, et käesoleval aastal algavad varasemalt koguni viis etappi: Austraalias, Malaisias, Venemaal, Hiinas ja Jaapanis sõidetavad võidusõidud on muudetud senisest algusajast varasemaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles