Pehrsson: Eestist on saanud meeskond, kelle vastu on väga raske mängida

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jalgpallikoondise nüüdseks endine peatreener Magnus Pehrsson.
Eesti jalgpallikoondise nüüdseks endine peatreener Magnus Pehrsson. Foto: Jaanus Lensment

Eesti jalgpallikoondise peatreener Magnus Pehrsson oli pärast 1:0 võidumängu Leedu üle selgelt rahulolev ning ütles, et koondis tegi tänasega arengus väikse sammu edasi. Siiski on protsess pooleli ning mängupilt peaks paranema ka tulevikus.

«Oleme võidu üle väga õnnelikud. Olen meeskonna esitusega rahul – kolmandat mängu järjest hoidsime oma värava puhtana. Leedul ei tekkinud palju võimalusi, me lugesime kokku kolm ohtlikku olukorda,» rääkis Pehrsson mängujärgsel pressikonverentsil. «Mul oli juba mängu alguses hea tunne. On näha, et mängijates tekkis viie päeva pikkuse laagri järel enesekindlus ja automaatsus.»

Loomulikult jagus treeneril kiidusõnu ka värava sepistanud Sergei Zenjovile ja Konstantin Vassiljevile. «Väga-väga ilus värav. Zenjov jättis palli väga hästi Kostjale, kelle löök oli täielik tipptase. See polnud üllatav, et just nemad värava tekitasid – nad on vormis ja näitasid end viimasel ajal klubide eest heast küljest.»

Eesti koondise senine valiksari on olnud omapärane – hetkel hoiame tabelis kümne punktiga kolmandat kohta, kuid oleme suutnud seitsme mänguga lüüa vaid neli väravat. Samas oleme kaitses näidanud väga head mängu ning meile endale on löödud vaid viis väravat, millest kolm sündisid Šveitsis.

Pehrssoni sõnul oli Eesti ründemäng täna selgelt parem kui varem. «Eestist on saanud koondis, kelle vastu on väga raske mängida. Kuid see ei ole meie jaoks kindlasti piisav. Peame saama paremaks ja looma mängudes rohkem ohtlikke olukordi. Täna tegime selles mõttes sammu edasi. Meie ründemäng muutub paremaks, kuid seda ei saa teha päeva pealt – tegemist on pikema protsessiga.»

Eesti jaoks on väga suure tähtsusega täna õhtul peetav E-alagrupi mäng, kus Šveits võõrustab Sloveeniat. Šveitsi võidu puhul jääks Eesti alagrupis kolmandaks ning võimalused EM-finaalturniirile pääseda paraneks tunduvalt.

Just sellest mängust oleneb ka Eesti teisipäevane mänguplaan, kui võõrsil minnakse vastamisi Sloveeniaga. «Vaatame tänase kohtumise ära ja siis otsustame, kuidas mängima läheme. Tahame, et meie saatus oleks meie enda kätes, seega on eesmärgiks võit,» ütles Pehrsson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles