The Times: Venemaa ujumises on aastaid toimunud süstemaatiline dopingupettus

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiljuti jäi dopinguga vahele Venemaa ujumiskuulsus Julija Jefimova
Hiljuti jäi dopinguga vahele Venemaa ujumiskuulsus Julija Jefimova Foto: AFP / Scanpix

Briti väljaanne The Times avaldas kolmapäeval loo, kus heidetakse tõsist varju Venemaa ujujatele, kes väljaande uurimise tulemusena aastaid süstemaatiliselt dopingut kasutanud.

The Times kirjutab, et WADA raporti järel dopinguskandaali kistud Venemaa kergejõustikuliidu meditsiinilise komisjoni juht Sergei Portugalov aitas keelatud aineid hankida ka riigi ujujatele, vahendab ERR Sport.

«Üldine surve Venemaa ujujate eemalejätmiseks Rio de Janeiro olümpiamängudelt saab uut hoogu, kuna uurimine tuvastas, et Portugalov, kellele WADA on soovitanud määrata eluaegse spordis tegutsemise keelu, julgustas aktiivselt Venemaa ujumiskoondises süstemaatilise dopingu kasutamise süsteem sisseviimist,» vahendas Reuters The Times'i.

«Alates aastast 2009, kui Portugalov esmakordselt oma «abi» Venemaa ujujatele pakkus, on 23 ujujat andnud positiivse dopinguproovi ning teiste vee-aladega koos on vahele jäänud sportlaste arv rohkem kui 40.»

Venemaa ujumisliidu presidenti ja mitmekordset olümpiavõitjat Vladimir Salnikovi ja alaliidu kõneisikut Margarita Balakirevat ei õnnestunud väljaandel kommentaaride saamiseks tabada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles