Sildaru mõjukas mänedžer: tahan kohtuda ka EOK ja suusaliiduga

Madis Kalvet, Aspen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru mänedžer Michael Spencer usub, et ees ootab helge tulevik.
Kelly Sildaru mänedžer Michael Spencer usub, et ees ootab helge tulevik. Foto: Madis Kalvet

Aasta aega tagasi ennustas Kelly Sildaru ameeriklasest mänedžer Michael Spencer Postimehega vesteldes, et Kelly võidab X-mängud varem, kui me kõik arvame. Järgmisel päeval triumfeeriski eestlanna Aspenis pargisõidus. 

Täpselt aasta aega hiljem, kui Kelly on juba kahekordne X-mängude võitja, märgib ta, et vahepealne aeg on olnud tegus: sõlmitud on sponsorlepinguid, räägitud on tulevikust. Lisaks plaanib freestyle-suusatamise maailma üks mõjukamaid, kui mitte kõige mõjukam mees tulla sel aastal ka Eestisse, et rääkida Kelly tulevikust nii Eesti Olümpiakomitee kui ka siinse suusaliiduga.

Samal ajal käib juba töö ka 2018. aasta veebruaris Pyeongchangis toimuvaid taliolümpiamänge silmas pidades. Spencer on võtnud oma südameasjaks jälgida, et teel Lõuna-Koreasse ja ka seal kohapeal sujuks kõik probleemideta.

-Michael Spencer, kui nüüd vaadata tagasi eelmisele aastale, siis kui suur üllatus oli Kelly toonane võit freestyle-suusatamise maailmale?

Paljude jaoks oli see üllatus, kuna ta oli alles 13-aastane. Talle lähedal seisvad inimesed olid tema võimetest teadlikud. Tõnisele (Kelly treenerist isa Tõnis Sildaru) oli see aga ikkagi suur üllatus. Tema ei uskunud, et Kelly võiks kohe kuldmedali võita.

Meessuusatajad teadsid seda kõik ette, nende jaoks oli see asjade loomulik käik. Kelly taseme kohta annab hea pildi tänavuse hooaja Dew Tour. Võistluseks valmistudes arvasid mitmed minu sportlased, et nad on reilidel välja mõelnud hea kava, kuid siis nägid nad Kellyt, kes tegi täpselt samasuguseid asju nagu nemad. Need mehed olid Jossi Wells (X-mängude pargisõidu kuldmedalist 2016) ja Gus Kenworthy (X-mängude hõbemedalist 2016 pargi- ja rennisõidus, Sotši olümpiahõbe pargisõidus), kes on omal alal maailma parimad. Seejärel nad mõistsid, et neil on vaja kõvasti juurde panna. See annab aimu Kelly tasemest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles