Video: täna oma 45. sünnipäeva tähistava Mart Poomi karjääri tipphetked

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Poom veetis karjääri edukamad aastad Derby County ridades.
Mart Poom veetis karjääri edukamad aastad Derby County ridades. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Legendaarne Eesti jalgpallikoondise väravavaht Mart Poom peab täna oma 45. sünnipäeva, mispärast on paslik meenutada puurivahi silmapaistva karjääri mälestusväärseid hetki.

1988. aastal Lõvide meeskonnas täiskasvanute karjääri alustanud Poom on olnud teerajajaks mitmetele Eesti jalgpallikoondislastele. 1997. aastal liitus Poom esimese eestlasena Inglismaa kõrgliigaklubiga, kui hakkas kaitsma Derby County väravat. Mälestusväärses debüüdi tegi Poom Old Traffordil Manchester Unitedi vastu.

Suvel Liverpooliga liitunud Ragnar Klavan on mitmel korral välja toonud, et tema suur eeskuju oli Poom, mistõttu oli Eesti koondise kapteni suureks unistuseks pääseda just Inglismaa kõrgliigasse.

2003. aastal langes Poom ülemaailmse tähelepanu alla, kui lõi Sunderlandi ridades oma endise tööandja Derby County vastu peaga värava.

2006. aastal liitus Poom Londoni Arsenaliga, kus oli Jens Lehmanni ja Manuel Almunia järel kolmas väravavaht. Kuigi Poom sai platsile vaid ühes kõrgliigamängus ning ühes karikamängus, riputati talle kaela Meistrite liiga hõbedane medal. 

Eesti koondise eest mängis Poom 120 mängu. Debüüdi tegi ta 1992. aasta 3. juunil Sloveenia vastu ning tema lahkumismäng oli 2009. aastal, kui Eesti kohtus Portugaliga. Kokku tegi Poom Eesti koondises 31 nullimängu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles