Kodupublik vilistas Argentina koondise välja

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Argentina Gabriel Milito (vasakult), Lionel Messi ja Esteban Cambiasso ei suuda järjekordset kehva mängu uskuda
Argentina Gabriel Milito (vasakult), Lionel Messi ja Esteban Cambiasso ei suuda järjekordset kehva mängu uskuda Foto: SCANPIX
Lõuna-Ameerika jalgpallimeistrivõistlustel jätkas masendavaid esitusi kodupubliku ees mängiv Argentina koondis, kes ei suutnud teist mängu järjest eeldatavalt nõrgemat vastast alistada. Seekord mängiti Kolumbiaga väravateta viiki ning publik vilistas argentiinlased välja.
Esimeses alagrupimängus Boliiviaga 1:1 viigistanud Argentina mängupilt Kolumbia vastu oli veel nigelam. Kuigi argentiinlased valdasid suure osa mänguajast palli, tehti seda enamasti omal poolel ning võimalusi vastaste värava all loodi väga vähe. Pigem võinuks Kolumbia kolm võidupunkti näpata, kuna just nemad olid väravale palju lähemal.
 
Kohtumise parim moment avanes Dayro Morenol 26. minutil, kui ta Argentina kaitse jämeda vea järel end tühja väravaga silmitsi leidis, kuid ei suutnud palli sisse veeretada. Teisel poolajal oli Kolumbial veel häid momente, mis tihti tulenesid Argentina keskkaitse paari Nicolas Burdisso-Gabriel Milito rumalatest eksimustest, kuid korraliku mängu tegi argentiinlaste väravas Sergio Romero.
 
 
Argentina mäng aga lonkas veel rohkem, kui esimeses kohtumises. Eriti kahvatult esines maailma parim jalgpallur Lionel Messi, kes näiteks esimeses mängus Boliivia vastu rohkete võimaluste loomise tõttu mängu parimaks valiti. Kuigi Messi kohati ka sähvatas ning tekitas näiteks esimesel poolajal Argentina jaoks kohtumise parima väravavõimaluse, mida Ezequiel Lavezzi kasutada ei suutnud, iseloomustasid Messi mängu eelkõige pallikaotused, isetsemised, ebatäpsed söödud ja üldine tujutus. Eriti ilmekaks kujunes Argentina karistuslöök 80. minutil suurepärasest kohast, kust Messi palli kõrgele tribüünidele saatis.
 
Selge on aga ka see, et ainuüksi Messi argentiinlaste mannetuses süüdi pole. Mäng kolme pisikesekasvulise ründajaga (Messi, Lavezzi ja Carlos Tevez) ei toimi, kuna keskväljamehed Esteban Cambiasso, Ever Banega ja Javier Mascherano ei suuda palli edurivimeestele toimetada. Liiga tihti peavad ründajad palli üles noppima keskväljalt. Ja kui rünnakuüritusele isegi jõutakse, siis kolme ründaja teineteisemõistmine ei kannata kriitikat. Lisaks on mõistetamatu see, miks peatreener Sergio Batista ei kasuta veidi pikemat kesktormajat – Gonzalo Higuaini sissetulekuga viimaseks 20 minutiks muutusid argentiinlaste rünnakud märksa teravamaks.
 
2008. aasta Pekingi olümpiamängudel Argentina kuldmedaliteni viinud Batista otsused olid üldse veidi kummalised. Selle asemel, et teise poolaja alguses selgelt mitte-toiminud poolkaitsesse lisajõude tuua, vahetas ta välja Cambiasso ning tõi asemele puhta ründaja Sergio Agüero – mängupilt sellest ei muutunud. Ka Fernando Gago kaasamine keskväljale Banega asemele midagi ei muutnud, pigem võinuks ehk proovida selgelt loovamat Javier Pastoret.
 
Argentina mängib A-alagrupis viimase mängu 11. juulil, kui minnakse vastamisi esimeses voorus Kolumbiale palju peavalu valmistanud Costa-Ricaga (Kolumbia võitis vähemuses mänginud vastast 1:0 – toim.). Kui seal libastutakse, võivad kahekordsed maailmameistrid kodusel turniiril veerandfinaalist välja jääda, mis garanteeriks suurpuhastuse koondise eesotsas.
 
Hetkel on Kolumbia kahe mängu ja nelja punktiga A-alagrupis esimesel kohal. Teine on samuti kaks mängu pidanud Argentina kahe silmaga. Ühe punkti kogunud Boliivial ja nulli silma peal oleval Costa-Rical on peetud aga ainult üks mäng. Kolmest alagrupist pääsevad edasi kaks esimest ning kaks parimat kolmanda koha saanud meeskonda.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles