Niit jooksis talumehe kombel

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Niit
Marek Niit Foto: EKJL/mumm.ee

«See on talumeeste tulemus, mis tuleks heinte peal ka ära joosta,» hindas Eesti esisprinter Marek Niit oma esinemist Daegu MMi 100 m eeljooksus. Aeg 10,53 polnud poolfinaali pääsemiseks piisav.



Talvel ja kevadel USAs võisteldes tippvormis olnud Niidu jaoks oli 100 m jooks sissejuhatus MMi lõpus kavas olevaks 200 m distantsiks. Vaatamata sellele ei läinud ta rada niisama läbima, vaid seadis endale eesmärgi joosta staadionisirge 10,30ga.

«Ma ei saanud õiget starti. Kui pakkudele läksime, ei kuulnud ma käsklust «valmis», vaatasin, et teised tõstsid end juba üles, tõstsin ise ka ja juba oligi start,» kirjeldas ta. «Õiget rütmi ei saanudki, püüdsin lihtsalt kõrval jooksva leedulasega vahet hoida. Vaba jooksu asemel oli üks punnitamine.»

Kuigi Niit peab MMile jääma võistluse lõpuni, unistab ta juba hooaja lõpetamisest ja õpingute ajaks koduks saanud USAsse naasmisest. «Kool juba käib, tegin vahepeal interneti teel isegi paar tööd ära,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles