Soome vormel-1 täht võib sarjast lahkuda, kuna ta ei ole nõus maksma

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heikki Kovalainen (vasakul) koos kaasmaalase Kimi Räikköneniga, kellel on järgmiseks aastaks olemas leping Lotuse vormel-1 tiimiga.
Heikki Kovalainen (vasakul) koos kaasmaalase Kimi Räikköneniga, kellel on järgmiseks aastaks olemas leping Lotuse vormel-1 tiimiga. Foto: SCANPIX

Soomlasest vormel-1 piloot Heikki Kovalainen ei pruugi järgmisel hooajal enam vormel-1 sarjas osaleda ning seda põhjusel, et ta ei soovi oma koha eest Caterhami tiimis ise peale maksta.

Kovalaineni praegune leping lõppeb käimasoleva hooajaga. Hetkel on aga õhus võimalus, et uue lepingu teenimiseks peab Kovalainen sarnaselt Vitali Petrovile ka ise meeskonnale sponsoreid juurde leidma ehk sisuliselt peaks ta oma koha eest tiimile maksma.

Samas on Kovalainen juba teatanud, et sellise asjaga ta tegelema ei hakka ning pigem taandnub ta sellisel juhul vormel-1 sarjast.

«Pigem ma lahkun vormel-1 sarjast, kui hakkan sõitmise eest peale maksma. See lihtsalt ei ole minu stiil,» teatas Kovalainen Evening Standardile. «Oleksin sellega nous, kui üks sponsor aitaks mind, kuid ma ei soovi mitmetest erinevatest kohtadest raha küsida. Seega ei ole tulevik praegu minu kätes ning pean ootama, mida meeskond otsustab.»

 

 

Kovalaineni kõige edukamad aastad on seni vormel-1 sarjas olnud 2007. ja 2008. aasta, kui ta saavutas hooaja kokkuvõttes seitsmenda koha. Senine ainus etapivõit pärineb tal 2008. aastast, kui ta lõpetas esikohaga Ungari GP. Tänavu pole 31-aastane soomlane aga punktikohale jõunud.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles