Suurüllataja Janowiczi edutee lõppes Pariisi finaalis

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Ferrer (paremal) alistas Pariisi turniiri finaalis Jerzy Janowicz.
David Ferrer (paremal) alistas Pariisi turniiri finaalis Jerzy Janowicz. Foto: SCANPIX

Pariisi suurturniir nihutati tänavu tennise ATP finaalturniiri eelsele nädalale ning tagajärjed olid kohe näha: palju üllatusi ja mitmete soosikute kiire langemine.

Peamiselt siiski Londonis homme algavaks ATP finaaliks valmistuvad tennisistid soovisid alateadlikult puhkust ning ilmselt ei kaotanud meelega, kuid ka liialt ei pingutanud. Kuidas muidu seletada maailma esireketi Novak Djokovici 6:0, 6:7, 4:6 kaotust teises ringis ameeriklasele Sam Querreyle – tõenäoliselt kontrollis Djokovic vormi avaseti kuiva võiduga, seejärel enam tõsiselt ei pingutanud, vahendab ajakirja Tennis kodulehekülg.

Lõpuks jõudis poolfinaali asetatud meestest vaid David Ferrer (Hispaania, 4.), lisaks prantslane Gilles Simon ning kaks tõelist üllatajat: kvalifikatsioonist alustanud poolakas Jerzy Janowicz ja korraldajailt vabapääsme (wild card) saanud prantslane Michael Llodra.

Janowicz oli teel finaali alistanud kaheksandikfinaalis ka Andy Murray (Suurbritannia, 3.) 5:7, 7:6, 6:2. Janowiczi serv oli niivõrd mõjus, et enne finaali oli ainult Murrayl ja Janko Tipsarevicil (Serbia, 8.) tema vastu murdepalle, teistel mitte ühtki.

Finaalis suutis Ferrer saada siiski poolaka pommserviga hakkama ja võitis 6:4, 6:3. Kuid Janowicz peaks homme avaldatavas uues edetabelis tõusma juba 30 parema sekka. Meenutame, et kui Eesti kohtus aasta algul Davis Cupil Poolaga, kaotas Jürgen Zopp Janowiczile, kes siis asus eestlasest tagapool, olles edetabeli 200. kohal. Nüüd see tollane kaotus enam imestama ei pane.

Koos Janowicziga võitis Zopp aga Tuneesia Challengeril paarismängu ning ühine on seegi, et mõlemat meest juhendab soomlane, sest Janowiczi treener on Kim Tiilikainen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles