Brasiilia legend Garrincha küsimusele, kas Pele on aegade parim: tal vedas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Garrincha (vasakul)
Garrincha (vasakul) Foto: SCANPIX

ESPNi ajakiri avaldas eelmisel unikaalse intervjuu Brasiilia jalgpallilegendi Garrinchaga, mis tehtud 1981. aastal, kuid mida pole varem avaldatud.

Intervjuu tegi Argentina ajakirjanik Carlos Bikic, kes küsis muuhulgas Pele endiselt koondisekaaslaselt, kas Pele on läbi aegade parim jalgpallur.

«Ta oli hea mängija, kuid ta oli ka väga palju õnne. Ta lõi väravaid, kuid oli õnnelik, et tal olid sellised meeskonnakaaslased, kes talle häid sööta andsid,» sõnas Garrincha.

Garrincha mängis aastatel 1958 – 1966 Brasiilia koondises Pele kõrval võtmerolli ning võitis 1958. ja 1962. aastatel kaks MM-tiitlit. 1962. aasta MMil, kui Pele oli enamuse turniirist vigastatud, oli ta Brasiilia koondise parim mängija MMil. Garrincha oli eriline ka selle poolest, et kuigi tema vasak jalg oli paremast veidi lühem, oli ta omal ajal maailma parima tehnikaga mängija. Paljud peavad teda koguni ajaloo parimaks triblajaks. 1983. aastal ta suri maksatsirroosi tõttu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles