Maailma hooaja edetabeli liidriks tõsunud Uibo: teadsin, et kui kõik õnnestub, kogun üle 8000 punkti

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maicel Uibo.
Maicel Uibo. Foto: Elmo Riig / Sakala

Georgia ülikoolis õppiv 20-aastane Eesti mitmevõistleja Maicel Uibo tegi USAs kodustaadionil võimsa võistluse ning kogus kokku 8223 punkti, mis annab talle Eesti kõigi aegade edetabelis kõrge seitsmenda koha. Isiklikku rekordit parandas Uibo koguni 675 silmaga.

Ühtlasi täitis noor eestlane ka suvel Moskvas toimuvate maailmameistrivõistluste A-normi (A-normiks on 8200 punkti). Antud tulemus aseteb Uibo maailma hooaja edetabelis esimesel kohale.

«Esimene päev möödus suurepäraselt, eriti jään rahule kaugushüppega (7.82),» vahendab Õhtuleht Uibo sõnu.

«Teadsin juba enne võistlust, et kui mul kõik õnnestub, siis võin koguda üle 8000 punkti. Olen muidugi õnnelik, et sain kokku veelgi suurema lõppsumma,» muheles Uibo.

Georgia ülikooli mitmevõistluse treener Petros Kyprianou lisas omalt poolt: «Taoline punktisumma hooaja nii varases faasis on ausalt öeldes hämmastav. Ei tema ega mina osanud arvata, et ta saab kokku taolise tulemuse, aga nii läks ja see on enam kui teretulnud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles