Kahekordne olümpiavõitja: määraksin dopingutarvitajatele eluaegse karistuse

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Coe nõuab dopingutarvitajatele praegusest karmimaid karistusi.
Sebastian Coe nõuab dopingutarvitajatele praegusest karmimaid karistusi. Foto: SCANPIX

Kahekordne olümpiavõitja Sebastian Coe avaldas arvamust, et dopingupatuste sportlaste võistluskeeld peaks kestma mitte kaks, vaid neli aastat.

«Tuleb minna uuesti nelja-aastase karistuse juurde. Kahe aasta peale vähendamine on minu lemmikalale palju kahju teinud,» lausus Coe BBC raadiosaatele Five Live Sportsweek. «See on mõeldud puhastele sportlastele. Ma ei hooli neist patustest, kelle välja juurime. Need inimesed rikuvad minu spordiala.»

Coe’d ajendasid teravalt sõna võtma tippsprinterite Tyson Gay ja Asafa Powelli hiljutised positiivsed dopinguproovid. Mõlemad mehed jäävad augustis toimuvalt kergejõustiku MMilt kõrvale. 1980. aastal Moskvas ja neli aastat hiljem Los Angeleses 1500 meetri jooksus olümpiavõitjaks kroonitud Coe on praegu Rahvusvahelise Kergejõustikuliidu (IAAF) asepresident. «Kõik, mis toimub, on murettekitav. Spordis on kesksel kohal usaldus. Ma ei usu, et see oleks täielikult kadunud, aga kergejõustiku jaoks on tegu raskete päevadega. Peame aga edasi võitlema ning see on lahing, mida me ei tohi mingil juhul kaotada,» lausus ta.

«Kui fännid ei saa sportlasi usaldada ning teavad võistlustele minnes, et kõik toimuv on kahtlane, jõuame lõpuks välja Ameerika show-maadluse wrestlingu tasandile – rahvas teab, et kõik on võlts, ja enamikul on sellest ükskõik,» lausus Coe. Tema arvates on sportlased valmis kaheaastase karistusega riskima, kuna see lubab ikkagi võistlusrajale naasta. «Kui saaksin, võtaksin kasutusele eluaegsed karistused,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles