Ecclestone: Ross Brawn tuleks rüütliks lüüa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bernie Ecclestone
Bernie Ecclestone Foto: AP / Scanpix

Vormel-1 kommertsõiguste omanik Bernie Ecclestone teatas, et tema arvates vääriks Brawn GP tiimiboss Ross Brawn rüütliks löömist, kuna muutis õudusunenäo ilusaks muinasjutuks.

Brawn oli varem Honda boss, ent mullu detsembris teatas Jaapani autotootja, et peab majanduslike raskuste tõttu vormel-1 MM-sarjast loobuma. Brawn ei andnud alla, vaid võttis tiimi üle ning nimetas selle Brawn GP-ks. Kuigi tänavune hooaeg lõppeb sel nädalavahetusel Abu Dhabis, on juba selge, et sõitjate arvestuses sai esikoha Brawn GP piloot Jenson Button ning tiimide arvestuses tuli maailmameistriks Brawn GP, vahendab Eurosport.

Kuigi Brawn oli ka Michael Schumacheri seitsme maailmameistritiitli taga, hinnatakse tema saavutusi Brawn GP eesotsas märksa kõrgemalt. Seetõttu tuli Ecclestone lagedale ideega, et Inglismaa kuninganna Elizabeth II võiks 54-aastase Brawni rüütliks lüüa.

«Kuninglik tunnustus oleks ainus ja õige viis, kuidas Rossi saavutusi autasustada,» arvas Ecclestone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles