Video: Tallinna maratonil jäi Guinessi rekord napilt ületamata

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna maraton.
Tallinna maraton. Foto: Karli Saul/SCANPIX

Tallinna maratonil läksid tänavakorvpallurid püüdma uut Guinessi rekordit maratoni läbimises korvpalliga. Kahjuks jäi kiireimal mehel senisest rekordist puudu vähem kui minut - Joosep Moosese lõppaeg oli vaid 56 sekundit enam kui kehtiv Guinessi rekord (3:23:42).

Kokku alustas maratoni palliga läbimist 7 pallurit, kellest 6 jõudis edukalt finišisse, kusjuures idee algataja Reigo Kimmel oli 6 tunni ja 21 minutiga viimane ametlikult lõpetanud maratoonar.

Kuni poole distantsini juhtis palluritest alla 3:00 tempot hoidnud Marti Medar, kes pärast 30 km läbimist pidi jalakrampide tõttu tempo maha võtma.

«3:23 on väga kiire aeg, oleks olnud tore kui sellise ilusa ilmaga oleks Tallinnas ka rekord sündinud, kuid ehk seda suurem soov on järgmisel aastal tänavakorvpalluritel uut rekordit püüdma tulla,» sünas Kimmel. «Mina käisin esimesel ringil ka Schnelli korpalliväljakutel peale viskamas, kuid teisel ringil tekkis Pirita teel jalakramp, mis võimaldas 10 km kepikõndijate vahel rahulikult lõpuni jalutada.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles