Piiroja pelgaks fännide ees linnas liikuda

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fredrikstadiga Norra esiliigasse kukkunud Eesti jalgpallikoondislane Raio Piiroja (paremal) ja peatreener Tarmo Rüütli aitasid eile koos kaaslastega Lilleküla staadionit lumest puhastada.
Fredrikstadiga Norra esiliigasse kukkunud Eesti jalgpallikoondislane Raio Piiroja (paremal) ja peatreener Tarmo Rüütli aitasid eile koos kaaslastega Lilleküla staadionit lumest puhastada. Foto: Toomas Huik

«Fredrikstadis oleks küll praegu väga halb olla – isegi poodi ei tahaks minna… Inimesed on meie kõrgliigast väljalangemise pärast pettunud,» sõnas eile jalgpallikoondisega ühinenud Raio Piiroja.



Kuus viimast aastat Norras Fredrikstadis veetnud Piiroja tunnistas siiralt, et see oli ta senise elu ilusaim aeg. Seepärast on ka mõistetav, et kogenud keskkaitsjal ja ühel Fredrikstadi fännide lemmikul oleks sealmail liikumine vaimselt päris keeruline. Eesti koondise treeninglaager tundub seejuures parima pelgupaigana.



Tegelikult pole Piirojal enda peitmiseks ja klubihooaja nukra lõpu üle mõtisklemiseks eriti aega. Agent Tarmo Lehiste tegeleb aktiivselt talle uue töökoha otsingutega.



Mugavaks lahkumiseks on tal veel aega poolteist nädalat, ent Norra klubiga tugevat sidet tunnetav mees mõtleb isegi sellele, kuidas senine leivaisa saaks tema ülemineku pealt veidikenegi teenida.



Samas võib tekkida olukord, et Fredrikstad küsib uuelt klubilt liiga suure summa, sellisel juhul on Piiroja valmis kahe poole nimetatud summade vahe ise kinni maksma. 



Piiroja selgitas oma lahkust klubi vastu tekkinud soojade tunnetega, pealegi ei soovi ta, et teada meenutataks halva sõnaga. «Praegu otsime kompromissi, mis oleks mõlemale kasulik. Klubil on otsustamiseks aega laupäevani,» viitas ta peatselt kukkuvale tähtajale. 



Tõsine spordimees ei välistanud asjaolude halva kokkulangemise korral ka senisesse meeskonda jäämist.



«Kõige sportlikum oleks muidugi jääda koos meeskonnaga Norra esiliigasse ning üritada kõrgemasse seltskonda tagasi tõusu,» tõdes ta. «Kuid juba praegu on teada, et meeskonna eelarve väheneb ning mitmetest põhimeestest tuleks loobuda.



Meistriliigasse tagasi tõusmine pole lihtne. Ilmselt pakun neile võimalust, et naasen sinna karjääri lõpetama.»



Kuid lähiaastatel kavatseb Piiroja veel kõrgel tasemel pallida – seepärast otsib ta väljundit korralikus klubis ning loodab saada väärilist palka. «Ainult patriotismist ei saa ju mängida, pean mõtlema enda ja perekonna tuleviku peale,» selgitas ta.



«Umbes kolm aastat võiks veel kusagil hästi teenida, tunnen, et jaksan mängida küll.»



Laupäeval kohtub Eesti koondis kodus Albaaniaga. Piir­oja teab, et seda mängu tulevad jälgima mitme klubi vaatlejad – kes täpsemalt, ei osanud või ei soovinud ta öelda.



Samas on mängumehe laual juba mitu pakkumist, nendest ei tohi ta aga lähemalt rääkida. «Neist üks meeskond tähendaks karjääris kindlasti edasiminekut,» poetas ta vaid.



Eilsel Eesti koondise pressikonverentsil kapten Piiroja kõrval istunud Dmitri Kruglov kuulas koondisekaaslase juttu pealt ning märkis, et temal pole veel lähema poole aasta jooksul vaja selliste probleemidaga pead vaevata.



Samas pole Kruglovi koduklubis Bakuu Neftšis elu sugugi rahulik – viimase pooleteise aasta jooksul juhib vägesid juba neljas peatreener.



Eesti koondislane möönis, et sellises olukorras ei saa stabiilsusest rääkida, ent õnneks on ta tavaliselt mahtunud põhikoosseisu. Samas klubis mängiv Taavi Rähn kõigub põhikoosseisu äärel, Andrei Stepanov lepib aga pingipoisi rolliga.



Eesti koondis võtab Albaania vastu laupäeval kell 16 Lilleküla jalgpallistaadionil.


Rüütli: publik ei andestaks meile igavat jalgpalli


Eile kogunenud Eesti jalgpallikoondis peab laupäeval kell 16 maavõistlusmängu Albaaniaga, platsile soovitakse joosta ka tuleval kolmapäeval, ent selleks päevaks pole veel vastast leitud.



Eesti koondise kapten Raio Piir­oja möönis, et hooaja lõpus pole end kõige lihtsam motiveerida, ent samas soovib ta koos meeskonnaga lõpetada aasta positiivses toonis.



Sama meelt oli peatreener Tarmo Rüütli, kes tunnistas, et veel eile valitses hinges ebalev tunne, ent uskus samas, et mängupäevaks läheb see üle.



«Sõprusmängus saab kasutada neid mehi, kes seni koondises vähem platsile pääsenud. Kui suur roll kellelegi langeb, sõltub lähipäevade treeningutest,» rääkis Rüütli. «Formaalselt on see küll sõprusmäng, ent tribüünidele tulevad inimesed ei andesta meile igavat jalgpalli ja niisama plätserdamist.»



Päris debütante pole Rüütli seekord meeskonda kutsunud, ent tema valitsemisajal seni kõrvale jäänud Sander Post on seekord nimekirjas. «Kas ja kui palju ta mängida saab, selgub ilmselt viimasel hetkel,» märkis treener. «Kuna ta mängib Hollandi esiliigas, peab ta reede õhtuni olema klubi käsutuses. Samas tean, et ta on tegutsenud hästi – murdnud end põhikoosseisu ja löönud väravaid.» (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles