Eichfuss: olen tõestanud, et oskan ja suudan mängida

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Timo Eichfuss on tõusnud tänavu Rocki põhitegijate hulka.
Timo Eichfuss on tõusnud tänavu Rocki põhitegijate hulka. Foto: Sille Annuk
Novembri lõpus 21-aastaseks saanud Tartu Rocki korvpallimeeskonna ääremängija Timo Eichfuss on olnud tänavuse aasta komeet. Pilk statistikasse kinnitab, et noor mängumees teeb tänavu elu parimat hooaega.

Kui mullu sai 200 cm pikkune mängumees Balti liigas väljakule kahes mängus, keskmiselt 2,18 minutiks, siis tänavu on Eichfuss kaasa teinud juba üheksas kohtumises. Mullusega võrreldes on ta väljakul viibinud ligikaudu kümme korda kauem ehk keskmiselt 20 minutit, kirjutab basket.ee.

Edasiminek on toimunud ka skooritegemises. Mullu Balti liiga kohtumistes keskmiselt ühe punkti kirja saanud pallur on tänavu visanud keskmiselt 5,4 silma, lisaks on ta võtnud keskmiselt 3 lauapalli mängus.

Eichfussile endale on tänavusest hooajast jäänud enim meelde Balti liiga mäng Liepaja Lauvasega, kui ta sõna otseses mõttes tilgutite alt tuli ja hea esituse tegi. Eichfuss mängis nimetatud kohtumises mäletatavasti 29 minutit ning viskas selles aja jooksul 13 punkti ja võttis 5 lauapalli.

«Teadmine, et keegi on sinu arengut märganud, annab veelgi rohkem põhjust pingutada,» sõnas Rocki mängumees.

Eichfussi sõnul on ta enda koha ja mänguajaga Rockis rahul ning nurisemiseks põhjust pole. «Teiste õnnetuste kaudu sain mänguaega,» selgitas 21-aastane korvpallur tänavust esiletõusu. «Olen tõestanud, et oskan ja suudan seda kohta täita.»

Muhu päritolu pallur ei kavatse siiki veel pilvedesse tõusta, kuna edasiseks arenemiseks on vaja veel kõvasti õppida ja kogemusi ammutada.

Eichfuss hindab Eesti parimaks kuni 21-aastaseks korvpalluriks Siim-Sander Venet, kuid lisaks toob ta esile ka meeskonnakaaslase Sten-Timmu Soku. «Mõlemad on Eesti korvpalli suurimad tulevikulootused ja potentsiaalikamad noormängijad, kes võivad kunagi Euroopa tippklubides mängida,» täiendas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles