Jäähoki MMiks valmistuv Valgevene lubab odavaid pileteid

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolm aastat tagasi avatud Minsk arena mahutab 15 000 jäähokisõpra.
Kolm aastat tagasi avatud Minsk arena mahutab 15 000 jäähokisõpra. Foto: SCANPIX

Valgevene pealinn Minsk, kus peetakse tuleva aasta jäähoki MM, on sattunud kriitikatule alla, kuna vajalike ehitiste valmimine venib, rääkimata võistluspaiku ümbritsevast taristust. Korraldajad on aga kindlad, et kõik sujub soovitud moel.

8000 istekohaga Tšižovka jäähall pidanuks valmima juba tänavu suvel, kuid ehitus venib ning tõenäoliselt avatakse hall alles novembris. Praegu pääseb MTV3 sõnul hallini vaid mööda käänulisi ja auklikke kõrvaltänavaid. Kolm aastat tagasi valminud Minsk Arena, mis mahutab tervelt 15 000 pealtvaatajat, on küll valmis, kuid selle juurde ei vii endiselt ükski metrooliin. Samuti pole seal taksopeatust ja bussipeatuseidki on kõigest üks.

Turniiri pressiesindaja Arseni Jakovenko sõnul saab aga kõik MMi ajaks korda. «Mõned hotellid valmivad detsembris-jaanuaris, lisaks saame fänne majutada üliõpilaslinnakutes. Koolide ajakava on tehtud nii, et mai alguseks on ühiselamud vabad,» lausus ta.

Ka fännide transport leiab Jakovenko sõnutsi lahenduse. «Minski Dinamo KHLi mängude ajal oleme tellinud jäähalli juurde kümneid busse, mis pealtvaatajad laiali veavad. MMi ajal võtame kasutusele sama süsteemi,» selgitas ta.

Valgevenelased on juba lubanud korraldada kõigi aegade parimad maailmameistrivõistlused. Arvesse on võetud ka viimaste aastate kriitikat liiga kallite piletite osas. «Plaan näeb ette, et alagrupimängude piletihinnad algavad 6-7 eurost. Korraldame MMi esimest korda ja tahame seda teha võimalikult hästi,» sõnas Jakovenko.

Võrdluseks algasid mullu Soomes-Rootsis peetud MMi odavaimate piletite hinnad Helsingis 19 eurost, veerandfinaalide nägemise eest tuli aga välja käia juba vähemalt 99 eurot. Stockholmis sai üksikutele mängudele pileti 14 euroga, kuid enamasti tuli juba alagrupimängude eest välja käia minimaalselt 23 eurot. Tippmänge nagu näiteks Kanada-USA pääses vaatama 200 euro eest, keskmiseks piletihinnaks kujunes aga 145 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles