Ametlik! Legendaarsest Jasikevičiusest saab Vene klubikaaslane

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šarunas Jasikevicius Leedu koondise särgis
Šarunas Jasikevicius Leedu koondise särgis Foto: Reuters / Scanpix

Leedu korvpallilegend Šarunas Jasikevičius hakkab algaval hooajal mängima Siim-Sander Vene koduklubis Kaunase Žalgirises.

Eelmisel hooajal Barcelonas mänginud Jasikevičius teeb debüüdi esmaspäeval Kaasani Unicsi vastu, kirjutab sportando.net. Leedu meedia teatas juba eile, et 37-aastane vanameister on klubiga aastapikkuse lepingu sõlminud. Mees ise ütles vaid, et sellises vanuses enam pikki lepinguid ei tehta.

Jasikevičius on karjääri jooksul esindanud mitmeid Euroopa ja USA tippklubisid. Ta on kandnud Lietuvos Rytase, Barcelona, Tel Avivi Maccabi, Indiana Pacersi, Golden State Warriorsim Panathinaikose ja Fenerbache särki.

195 cm pikkune vanameister võitis Leedu koondisega 2000. aasta Sydney olümpial pronksmedali. 2003. aastal krooniti ta Euroopa meistriks ning valitu turniiri kõige vääruslikumaks mängijaks. 2007. aastal sai mees kaela EMi pronksi.

Koondisekarjääri lõpetas Jasikevičius möödunud suvel toimunud Londoni olümpia järel. Koondise eest viskas ta karjääri jooksul keskmiselt 10 punkti mängus. Lisaks jäi mehe arvele keskmiselt 2,3 lauapalli ja 4,9 resultatiivset söötu mängu kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles