Ferrari bossi ülestunnistus: mõtlesime Räikköneni valimisele pikalt

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikkönen.
Kimi Räikkönen. Foto: SCANPIX

Järgmiseks hooajaks Fernando Alonso kõrvale teiseks piloodiks Kimi Räikköneni palganud vormel-1 sarjas sõitev Ferrari meeskond on tunnistanud, et kaalusid pakkumist soomlase ja noore Nico Hülkenbergi vahel üsna pikalt.

Pärast praeguse Ferrari piloodi Felipe Massa lahkumisteadet kaalus Ferrari meeskond Räikköneni ja Hülkenbergi kandidatuure, ent otsustas lõpuks siiski 2007. aastal just Ferrari roolis maailmameistriks tulnud soomlase kasuks. Ferrari bossi Stefano Domenicali sõnul said otsustavaks Räikköneni kogemused, aga otsus ei tulnud kergelt.

«Ta (Hülkenberg- toim.) oli üks neist kandidaatidest, kelle peale me mõtlesime tõsiselt,» vahendas Domenicali sõnu Saksa ajaleht Bild. «Aga ta (Räikkönen- toim.) tunneb meie meeskonda, ta on väga kiire, ta ei tee vigu ja ta pole poliitiline,» selgitas+ Ferrari boss.

Käesoleva hooaja sõidab Räikkönen lõpuni Lotuse meeskonnas. Vormel-1 sarja juhib suure eduga Red Bulli piloot Sebastian Vettel, teisel kohal on Alonso ja kolmandal kohal Lewis Hamilton. Räikkönen hoiab neljandat kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles