Algo Kärp: miski ei toiminud, hullumaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algo Kärp (vasakul) saadab rajale Jaak Mae.
Algo Kärp (vasakul) saadab rajale Jaak Mae. Foto: Raigo Pajula

Eesti meeskond püsis Vancouveri olümpia 4x10 km teatesõidus pildil kõigest neli kilomeetrit. Kuraditosin konkurenti libisesid avavahetust sõitnud Algo Kärbist seejärel järjest kaugemale.


Jaak Mae läks rajale kaks minutit liidrist hiljem ning siis oli selge, et esikümnesse tõstab Eestit vaid ime. Eesolijate püüdmist raskendas tihe lumesadu (Lembitu Kuuse: «Lumehelbed on sama suured kui Kanada dollarid.») ja sellele järgnenud seenevihm.



«Ärge küsige, mis juhtus,» lausus määrdeta suusad valinud Kärp. «Sõit ei tohtinuks selline olla. Miski ei toiminud. Teisel ringil läks järsku raskeks. Hullumaja. Mul oli tükk tegu, et lõpuni jõuda.»



Esikoha sai viimasel ringil  otsustava spurdi teinud Rootsi, kellele järgnesid haarava lõpuheitluse maha pidanud Norra, Tšehhimaa ja Prantsusmaa. Eesti lõpetas viimasena, 14ndana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles