Treener kutsub Leokit diisliks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Leok
Tanel Leok Foto: Pm

Pühapäeval Hispaanias Bellpuigis motokrossi MM-etapi võitnud krossisõitja Tanel Leok avaldas eilsel pressikonverentsil, et on enda aeglase käimasaamise tõttu treenerilt üsna omapärase hüüdnime pälvinud.


Karjääri jooksul kolm MM-etappi võitnud Leok tõdes, et krossisõitjana on tema üheks suuremaks puuduseks vähene agressiivsus.

Küsimusele, kas eestlane on rajal ehk liiga tagasihoidlik ja tunneb oma vastaste ees liigset aukartust, vastas Leok: «Kas ma neid just ülearu austan... Aga üritan neist alati liiga puhtalt mööda sõita. Ma pole möödasõitudel nii agressiivne kui vaja.»

Kolmapäeval USAsse

Leoki sõnul vajaks ta krossisõitjana rohkem nahaalsust ja kuumaverelisust. Samas tõdes rahuliku loomu poolest tuntud eestlane, et iga inimene on siiski enda nägu.

«Peaksin väga palju vaeva nägema ja selle nimel töötama, et selliseid probleeme ei tuleks. Iga inimene on siiski selline, nagu ta on,» nentis Leok ja lisas muigamisi: «Füüsilise ettevalmistuse treener kutsub mind diisliks, sest saan end liiga hilja käima. Enne sõitu pean korraliku soojenduse tegema, et sõiduks valmis oleksin.»

Pühapäeval MM-etapi võitnud Leok lendab järgmisele etapile USAsse tuleval kolmapäeval. Nii mõnigi konkurent jõuab Ameerikasse nädala võrra varem. Samas ei pidanud Leok seda mingiks probleemiks.

«See peaks olema piisav aeg, et ajavahega kohaneda. Neljapäeval ja reedel teen väiksed jooksud ja harjub ära küll. Tagasi tulles on siis lihtsam – sellepärast natuke hiljem lähengi. Kui lennukid ikka lendavad seoses nende tuhapilvedega,» rääkis Leok, kelle sõnul näitas pühapäevane etapp, et tema hea füüsiline vorm on tagasi.

Kokkuvõttes kaheksas

Ka vaimselt tunneb ta end pärast võitu märksa tugevamana. «Sain kinnitust, et kui kõik õnnestub, on võimalik võita ja poodiumile sõita. Enesekindlust kasvatas see kindlasti. Seda enam, et võitsin ise kõvasti tööd rabades, mitte tänu teiste ebaõnnele,» rääkis Leok.

MM-sarja kokkuvõttes hoiab Leok 8. kohta, ent seis on tihe – näiteks 6. koht on vaid üheksa punkti kaugusel. MM-sarja liidrina jätkab Leoki mullune tiimikaaslane Antonio Cairoli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles