Jamaica bobikelgumeeskond pääses 12-aastase vaheaja järel olümpiale

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jamaica bobikelgumeeskonnast tehtud filmi Cool Runningsi reklaamplakat.
Jamaica bobikelgumeeskonnast tehtud filmi Cool Runningsi reklaamplakat. Foto: Wikipedia.org

Pärast pikka ootamist selgus täna, et jamaicalased Winston Watts ja Marvin Dixon osalevad Sotši olümpiamängudel kahebobil, vahendab BBC Sport.

«See tähendab minu ja kogu Jamaica jaoks väga palju,» kommenteeris 46-aastane Watts. «Ma ei suutnud öösel uinuda, sest ootasin uudiseid.» Olümpiale pääseb võistlema 30 kahebobi meeskonda, Jamaica oli pärast kvalifikatsiooni lõppu nimekirjas alles 39. kohal. Kuna 9 paari, kelle riigile eraldatud olümpiakohtade arv oli juba täis ja seetõttu said jamaicalased samuti koha.

Watts on olümpiale jõudmise nimel kulutanud oma raha üle 120 000 euro, lisaks koguti raha internetis annetuste näol. Jamaica bobikelgutajad loodavad siiski mingitki rahalist tuge saada ka riigi olümpiakomiteelt.

Jamaica neljane bobikelgumeeskond kogus kuulsust Calgary olümpial, 1993. aastal tehti neist ka legendaarne film Cool Runnings. Viimati osales Jamaica taliolümpial 2002. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles