Võimas serv aitas Kaia Kanepi Prantsusmaal teise ringi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi näitas eile Pariisis oma parimate päevade tennist, eriti hästi töötas serv.
Kaia Kanepi näitas eile Pariisis oma parimate päevade tennist, eriti hästi töötas serv. Foto: AFP/SCANPIX

Eesti esireket Kaia Kanepi pikendas oma võidu­seeriat, alistades Prantsusmaa lahtiste tennise­meistrivõistluste avaringis tugeva servi toel Pauline Parmentieri.
 



Parmentierist (WTA 95.) tunni ja viie minutiga kindlalt 6:3, 6:1 jagu saanud Kanepi on nüüd võitnud juba 15 mängu järjest. Mullu karjääri sügavaimas mõõnas vaevelnud Kanepi alistas mäletatavasti aprilli lõpus Föderatsiooni karikasarjas endise maailma esireketi belglanna Justine Henini ning sealt alates on ta liikunud tõusujoones.

Esmalt võitis ta järjest kaks ITF-sarja turniiri, seejärel läbis kindlalt Prantsusmaa lahtiste kvalifikatsiooniringi ning jätkas heas hoos ka põhiturniiril.

On see siis Kanepi uue tõusu algus? «Saab näha, ma ei luba midagi,» naeris ta. «Mulle tundub, et olen õigel teel, aga vaatame, kuhu välja jõuan.»

Eilse matši algus oli üsna võrdne, kuni Kanepi lõpuks neljandas geimis vastase servi murdis ja siis üha enam domineerima hakkas. «Algus oli natuke närviline,» möönis Kanepi. «Aga üldiselt arvan, et sain teda terve mängu suruda. Jäin väga rahule, mängisin üsna stabiilselt ja agressiivselt.»

Korraks natuke passiivne

Mida paremini Kanepi mängis, seda rohkem hakkas Parmen­tier oma pettumust välja näitama ning nii mitmelgi korral tähendas see reketi loopimist. «Ma ei pannud seda isegi tähele,» muigas Kanepi, et prantslanna väljaelamised jäid talle märkamatuks. «Üritasin enda mängule keskenduda.»

Pärast kaotatud avasetti proovis Parmentier mängu pööret tuua ja korraks tundus, et see tal isegi õnnestub, aga edetabelis 118. real paiknev Kanepi võitles vapralt ja pani siiski oma paremuse maksma. «Olin teise seti alguses mõned geimid natuke liiga passiivne ja lasin temal suruda,» tunnistas Kanepi. «Aga õnneks sain sellest kohe aru ja üritasin ta uuesti pinge alla panna.»

Kanepi eilse võidu võti oli kahtlemata hästi õnnestunud serv, Parmentieril polnud Kanepi võimsale esimesele servile midagi vastu panna. Kanepi esimese servi õnnestumisprotsent oli 63, Parmentieril aga 48. Esimese servi õnnestumisel võitis eestlanna 85 protsenti punktidest (33 punktist 28). Kanepi servis mängu jooksul ühe ässa ja tegi neli topeltviga, täpselt samad näitajad olid Parmentieril.

Servi kallal kõvasti töötanud

«Oleme servi kallal kõvasti tööd teinud,» valgustas Kanepi, et on viimasel ajal Silver Karjuse abiga üsna palju pallingu parandamisele panustanud. «Seisu järgi tuli võit mulle päris kindlalt, tegelikult ka mängupildi järgi, aga samas on kõikide vastastega nii, et kui oled natuke pehmem, ei anna nad sulle midagi. Ise pead hästi mängima.»

Teises ringis läheb Kanepi vastamisi neljandana asetatud serblanna Jelena Jankoviciga, kes alistas austraallanna Alicia Moliku (WTA 94.). «Olen mõlemaga varem mänginud, minul pole vahet, kummaga mängin,» arutles Kanepi, kui vastane veel selge polnud. Jankovici on ta korra alistanud, Molikule aga kaks korda kaotanud. «Mälestused loevad siinkohal üsna vähe, iga mäng on ju uus. Aga sellest hoolimata arvan, et kõikidega on võimalik mängida.»

Tippudest oli eile kõige raskem päev neljandana asetatud Andy Murrayl, Briti esireket mängis kodupubliku toetust nautiva Richard Gasquet’ga (ATP 68.) ning pidi üle nelja tunni vaeva nägema, et lõpuks 4:6, 6:7 (5), 6:4, 6:2, 6:1 võita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles