Kink hooajast Ungaris: mingil määral olen meeskonnas liider

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Kink
Tarmo Kink Foto: Mihkel Maripuu

Eelmisel nädalal Ungaris Györi ETO rivistuses hooaja lõpetanud Tarmo Kink tunnistas, et tunneb ennast meeskonnas hästi ning edukas esinemine võib järgmiseks aastaks avada uusi võimalusi.



ETO teenis hooaja viimasest viiest mängust neli võitu ja ühe viigi ning lõpetas hooaja pronks­medalitega. Meistrite liigas mänginud Debrecenist ja seega ka kuldsetest autasudest jäi neid lahutama vaid viis punkti.

«Selle leppisime hooaja alguses kokku, et sihime kohta kolme parema seas. Seega võib rahule jääda, kuna meeskond täitis eesmärgi,» oli kohtumiseks Horvaatiaga Eesti koondisega liitunud Kink rahul.

Kuigi väravakütt on Ungaris näidanud väga häid mänge, seob ta esialgu tulevikku ikkagi ETOga.

«Mis mul siin ikka ringi vaadata. Kurta ei ole praegu midagi ja hooaja lõpp õnnestus ka väga hästi,» sõnas Kink, keda seob madjarite klubiga leping veel kaheks aastaks. «Järgmisel hooajal saame mängida Euroopa liigat ning seal on võimalik kellelegi silma jääda. Kindlasti muutub meie meeskond veel tugevamaks.»

Lõppenud klubihooajal kogunes ETO edukaima väravaküti Kinki arvele 12 tabamust. «Meil oli igatpidi edukas hooaeg. Mingil määral olen meeskonnas isegi liider,» rääkis Kink.

Samas tunnistas mängumees, et kui on soovi karjääriredelil kõrgemale ronida, siis tulebki praegusel tasemel korralikke esitusi näidata.

Kuigi endisel Tallinna Levadia palluril on hooaeg läbi, oli ta ikkagi valmis ka rahvuskoondisele appi tulema. «Füüsiliselt on kindlasti raske, kuid ma olen alati tahtnud koondist aidata,» lisas mängumees.

Kuna Kink oli kohtumise ajal Soomega veel koduklubi juures, jälgis ta reedest matši interneti vahendusel. «Eesti mängis Soome vastu väga targalt, teisel poolajal olime selgelt paremad. Mängupilt oli päris hea,» tunnustas Kink meeskonnakaaslasi.

Viimasega nõustus ka koondise kapten Raio Piiroja, kes jäi samuti matšist põhjanaabritega kõrvale.

«Sain telekast kohtumist vaadates väga hea emotsiooni. Kui tavaliselt on mul telekast koondise mängu paha ja raske jälgida, kuna ma ei saa kohtumisest osa võtta, siis sel korral nautisin seda,» oli keskkaitsja samuti Eesti esitusega rahul.

Kui Eesti sai heitluseks Horvaatiaga juurde lisajõudu, siis eile selgus, et kõik vastaste tippmehed tänasel kohtumisel siiski väljakule ei jookse. Matšist jäävad kõrvale Ivica Olic, Luka Modric, Dario Srna, Stipe Pletikosa ja Eduardo.  

«Hea oleks ju olnud mängida Meistrite liiga finalisti (Olic – toim) vastu, kuid ka teised on neil tasemel mängumehed,» arvas Piiroja. «Meie jaoks midagi kerget kindlasti ei ole.»

Kui eelmisel nädalal alustas Eesti jalgpallikoondis Soome vastu kahe ründajaga, siis tänases matšis Horvaatiaga otsustas peatreener Tarmo Rüütli alustada ühe ründajaga, ainsana on ette nihutatud Andres Oper.

Peale Operi alustavad kindlalt algkoosseisus Tihhon Šišov, Taavi Rähn, Raio Piiroja, Andrei Sidorenkov, Sander Puri, Aleksandr Dmitrijev, Martin Vunk, Konstantin Vassiljev ja Tarmo Kink.
Seega polnud eile veel kindel, kas Eesti koondise väravasuul alustab Artur Kotenko või Sergei Pareiko.

«Natuke tuli mehi juurde ja seega on võimalik varieerida,» põhjendas Rüütli algkoosseisu valikut, kuid lisas, et soovib võimalikult paljudele meestele mänguaega anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles