Györi ETO küsib Kinki eest miljon eurot

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Kink (sinises) mänguhoos.
Tarmo Kink (sinises) mänguhoos. Foto: Mihkel Maripuu

Lõppenud hooajal Ungari jalgpallimeistrivõistlustel Györi ETO rivistuses pronksmedali teeninud Tarmo Kinki vastu tuntakse praegu elavat huvi.

Ungarlaste veebikülg kisalfold.hu kirjutab, et eestlase teenete vastu on huvi ilmutanud Saksamaa klubi Kaiserslautern, kes tõusis uueks hooajaks tagasi Bundesligasse.

«Kinki jälgivad mitmed klubid, kuid kõige rohkem tunneb huvi Kaiserslauten,» sõnas Györi ETO president Tibor Klement. Samas lükkas Klement ümber hiljuti meediasse jõudnud info, et Kinki vastu tunneb huvi austerlaste Viini Rapid.

«Tean, et Györis on mind vaatamas käidud. See sama Kaiserslautern ongi käinud,» tunnistas Kink Postimehele. «Ega väga palju rohkemat ma ei teagi. Klubid omavahel ajavad neid asju. Kui saaks sellise võimaluse, siis oleks ikka väga hea.»

Lisaks kirjutab kisalfold.hu, et ETO soovib Kinki eest saada üleminekutasuna üks miljon eurot (umbes 15,6 miljonit Eesti krooni). Samas tunnistas mängumees ise, et tegemist on ikkagi meeletult suure summaga.

Lisaks tunnevad Kinki üleminekuga tegeleva Marko Välja sõnul eestlase vastu huvi ka kolm klubi Briti saartelt. «Klubid on käinud teda Ungaris vaatamas ja viibiti ka Eesti – Horvaatia mängul,» sõnas Välja. «Huvi on väga tõsine, aga lepingu sõlmimiseni on pikk maa ja midagi ei juhtu jalgpallis üleöö.»

Samas mainib kisalfold.hu, et ETO juurde tuleb testimisele teine Eesti koondislane Vladimir Voskoboinikov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles