Pärnu KK alistas viimase veerandaja toel Valga meeskonna

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu KK mängijad (oranžis vormis).
Pärnu KK mängijad (oranžis vormis). Foto: Ants Liigus

Eesti meeste korvpalli meistriliiga sellenädalaste mängudega tehti algust täna õhtul, mil Valga/Maks & Moorits oli kodusaalis võõrustamas Korvpalliklubi Pärnut. Pärast tasavägist kolme veerandaega pani Pärnu viimasel kümnel minutil oma paremuse maksma, võites mängu 71:57.

Kohtumise algus möödus luuravalt mõlemalt poolelt ning skoor oli visa kasvama. Veerandaja teises pooles sai aga külalismeeskond oma mängu aina paremini tööle ja pisikesele pausile minnes olid nad ees 17:13. Teisel kümnendil jätkus tasavägine mäng, kus kumbki ei suutnud initsiatiivi endale haarata. Siiski oli liiderpositsioon muutunud ning poolajaks oli ees hoopis Valga 32:30, vahendas basket.ee.

Pärast puhkepausilt tagasi tulekut jätkus kohtumine Valga vedamisel. Pärnakad ei olnud kohtumise seisuga aga rahul, vaid võideldi julgelt nii kaitses kui ka rünnakul, jõudes kolmanda veerandaja lõppedes viigini 48:48. Viimast kümmet minutit valitses kindlalt Pärnu. Valga hakkas väsima ega suutnud enam kuidagi palli korvirõngast sisse toimetada. Külalised seevastu muutusid aina enesekindlamaks, võttes lõpuks kindla 71:57 võidu.

«Psühholoogiliselt oli see meile väga raske võit - võrdsed võistkonnad, omasugused pistsid rinda. Kolm veerandaega oli punkt-punkti mäng ja viimast alustasime viigiseisult. Valga poisid said üliraskeid korve nii kaugelt kui ka teravuse pealt ning jäime mõningail hetkel paaripunktilisse kaotusseisu,» rääkis KK Pärnu mänedžer Mait Käbin. Ta lisas: «Mäng otsustati viimasel veerandajal, mil olime tugevamad. Kiidaks Taavi Hämarsalu, kes oli täna hästi tubli. Tuli väljakule, tegi kaitses ja rünnakul oma töö ära. Põhimängijad olid ka väga tublid. Paljud näitajad olid võrdsed, meil oli kannatust rohkem ja nad väsisid lõpus.»

Pärnakate resultatiivseim oli Nemanja Miljkovic 17 punktiga. Janis Vahter lisas 13 ning Rannar Raap 10 punkti. Valga/Maks & Mooritsa resultatiivsemad olid võõrleegionärid Miguel Ortega ja Ferg Myrick, kes viskasid vastavalt 18 ja 11 punkti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles